OGLAS

Legenda rekla bolnu istinu za sve navijače Dinama

'Ako se njima dogodi neki loš dan, a nama se otvori i poklopi, onda se čak i može nešto izvući, no Porto je danas sjajan i Dinamu će biti teško, kao i u svim utakmicama u skupini.

17.9.2012.
11:29
VOYO logo

Dinamo u utorak kreće u novu avanturu u Ligi prvaka, a Porto je na Maksimiru posljednji put bio u jesen 1998. godine. Tada je situacija bila nešto drugačija. Portugalci nisu bili apsolutni favoriti, a i tadašnja momčad Dinama nije rušila negativne rekorde Lige prvaka.

'Imali smo tešku skupinu s Ajaxom, Portom i Olympiakosom, a mi smo osvojili fantastično drugo mjesto. Nažalost, tada je sustav bio takav da je samo jedna momčad išla dalje, a to su bili Grci. Kad se samo sjetim kakva je to bila momčad i utakmice, odmah me prođu trnci. Na koncu smo s osam bodova bili drugi, iza Grka, ali ispred Porta i Ajaxa, koji su imali po sedam bodova. Bilo je to krasno vrijeme za sve navijače Dinama', rekao je Edin Mujčin, jedan od igrača koji je obilježio to razdoblje u Dinamovoj povijesti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Modri su tada svladali Porto u Zagrebu 3:1, a Dinamov veznjak se prisjetio tog ogleda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Poveli smo nakon centaršuta Jeličića, a u sredini su bili Marić i Mikić da bi na koncu ovaj drugi ugurao loptu u mrežu. Prije poluvremena je Tomislav Rukavina zabio udarcem iz daljine nakon odbijanca, a onda je sjajni Jardel odmah zabio za smanjenje. Ipak, bili smo dosta bolji i na koncu zasluženo zabili treći gol i dobili utakmicu", kazao je danas 42-godišnji Mujčin, koji je u Dinamu proveo devet sezona.

Na kraju je Mujčin rekao bolnu istinu za sve Dinamove navijače.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imali smo izuzetno jaku momčad jer bila su to vremena kad je Dinamo imao novac i vraćao najbolje igrače iz inozemstva, dok je danas situacija drugačija i najbolji igrači odlaze iz Maksimira. Ako se njima dogodi neki loš dan, a nama se otvori i poklopi, onda se čak i može nešto izvući, no Porto je danas sjajan i Dinamu će biti teško, kao i u svim utakmicama u skupini. Eventualni remi bio bi fantastičan uspjeh", zaključio je veznjak iz Bosanskog Broda u razgovoru za službenu stranicu Dinama.

specijal-201102150360004-Dinamo

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Cijena strasti
Brak na prvu
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Brak na prvu Australija
default_cta
Zlatni dečko
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Svemirci s gornjeg kata
Dosje Jarak
default_cta
Obiteljske tajne
Plaćenici
Mali princ
VOYO logo

Još iz rubrike