Bosanci ogorčeni: 'Sudac se treba sramiti, i on bi trebao s nama!'

Nogometaši Bosne i Hercegovine bili su izrazito ogorčeni suđenjem na utakmici protiv Nigerije u sklopu 2. kola skupine F.

22.6.2014.
11:03
VOYO logo

Nigerija je preko Petera Odemwingieja slavila s 1:0, no prije tog pogotka, kojem je možda prethodio prekršaj, Bosna i Hercegovina, točnije Edin Džeko, je zabila sasvim regularan gol koji je novozelandski sudac Peter O'Leary poništio zbog nepostojećeg zaleđa.

Najoštriji u kritiziranju sudaca bio je "strijelac" Edin Džeko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Trebali smo pobijediti, a sudac se treba sramiti svojeg suđenja u današnjoj utakmici. Naša momčad ide kući i tužna je zbog toga, no s nama bi kofere trebao pakirati i sudac. On je u potpunosti utjecao na ishod utakmice koju smo izgubili i zbog koje se vraćamo kući", smatra Džeko, na kojeg se nadovezao Zvjezdan Misimović.

//www.youtube.com/embed/mr5H-eNHjJc

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Suci su pogriješili, no mi nismo trebali izgubiti ovu utakmicu. Edin je postigao sasvim regularan pogodak, ali ne možemo više ništa učiniti po tom pitanju".

Izbornik Safet Sušić nije želio komentirati suđenje već isključivo igru svoje i nigerijske reprezentacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sve se odigralo onako kako sam i mislio. Bila je to otvorena utakmica između dvije momčadi koje su zaista željele pobijediti. Mi smo stvorili puno čistih prilika za pogodak, nismo zabili, a Nigerija je stvorila jednu pravu i zabila. Nigerija je zaista htjela pobjedu u današnjoj utakmici i to je dobila. Sada ima velike šanse za prolazak dalje", rekao je bosansko-hercegovački izbornik.

Skupinu predvodi Argentina sa šest bodova, Nigerija ima četiri, Iran jedan, a na dnu je Bosna i Hercegovina bez bodova. U posljednjem će kolu BiH igrati protiv Irana, koji uz svoju i pobjedu Argentine protiv Nigerije može izboriti osminu finala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//rutube.ru/play/embed/7047809

Stephen Keshi, izbornik reprezentacije Nigerije, likovao je nakon pobjede njegove selekcije protiv Bosne i Hercegovine 1-0 u 2. kolu Svjetskog prvenstva, ali je apostrofirao i dobar nastup Gane, koja je s Njemačkom odigrala 2-2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Sada su u zapadnoj Africi svi sretni. Gana je ostvarila odličan rezultat, mi smo pobijedili. To je jako dobro za naš kontinent – rekao je Keshi.

Nigerija je nakon vrlo razočaravajuće igre protiv Irana i remija 0-0, u dvoboju s Bosnom i Hercegovinom znatno ubrzala igru, te je djelovala puno opasnije nego u prvom susretu. Pobjedom si je otvorila vrata osmine finala, te je izbacila ''zmajeve'' iz utrke za nokaut-fazu…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Pokazali smo odličan borbeni duh. Nikada nisam sumnjao u naš plasman u osminu finala. Imam dobre igrače. Međutim, pogledajte što su Iranci napravili protiv Argentine. Da nije bilo Lionela Messija, Argentina ih ne bi pobijedila. Morat ćemo vrlo naporno raditi protiv Argentine – kaže izbornik Nigerije.

Peter Odemwingie, koji je svojim pogotkom u 29. minuti odlučio pobjednika, istaknuo je dobar karakter njegove reprezentacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Pogodak mi puno znači, ali pobjedu smo ostvarili zbog odlične koncentracije i truda cijele momčadi u svih 90 minuta igre. Najvažniji je bio naš karakter. Uživali smo čak i dok smo se zajedno branili – rekao je Odemwingie.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo