DVOSTRUKA MJERILA: / S jednim su se sprdali, drugi ih oduševljava, a evo što kaže statistika

Image
Foto: AFP, JAVIER SORIANO

Četiri ligaške utakmice odradio je dosad na klupi nogometne momčadi madridskog Reala francuski nogometni stručnjak Zinedine Zidane. I zaradio niz hvalospjeva za dosad odrađen posao.

1.2.2016.
18:39
AFP, JAVIER SORIANO
VOYO logo

Ne bez razloga. Od maksimalnih dvanaest, Real je osvojio deset bodova, upisavši u razdoblju Zidaneovog vođenja momčadi tri pobjede (Deportivo 5:0, Sporting 5:1, Espanyol 6:0) i podjelu bodova (Betis 1:1). Razlika pogodaka koja je pritom ostvarena impresionira; Realovi nogometaši postigli su 17, a primili samo dva pogotka.

Gol-razlika 15:0

Zidane je, podsjetimo, klupu Reala preuzeo od španjolskog stručnjaka Rafaela Beniteza kojem je uručen otkaz početkom siječnja. Iako je bilo malo onih koji su Benitezu predviđali dulji ostanak na užarenoj klupi momčadi sa Santiago Bernabeua, zanimljivo je vidjeti kako je on startao u svoj šest mjeseci i tri dana dug mandat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za razliku od Zidanea, među četiri uvodne utakmice Benitez je imao i jednu u Ligi prvaka, a ostvario je, baš kao i Francuz, tri pobjede i remi u njima. Gol-razlika? Također petnaest pogodaka plusa, samo, Benitezova momčad ih je ostvarila uz savršenih 15-0 u ogledima protiv Sportinga (0:0), Betisa (5:0), Espanyola (6:0) i Šahtara (4:0).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo