Dvominutni bljesak sakrio sve nedostatke Vatrenih

Vatreni su puno teže nego se očekivalo pobijedili Gruziju na Poljudu.

3.6.2011.
17:21
VOYO logo

Split. Stadion: Poljud. Gledatelja:30.000. Sudac: Stefan Johannesson (Švedska)

HRVATSKA (4-4-2):

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Runje - Srna, Šimunić, Ćorluka, Pranjić - Mandžukić, Vukojević (od 70. Dujmović), Modrić, Perišić (od 70. Klasnić) - Eduardo, Jelavić (od 46. Kalinić)

GRUZIJA (4-5-1):

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Loria - Salukvadze, Khubutia, Kaladze, Grigalava - Kashia (od 80. Ananidze), Kankava, Kvirkvelia, Iashvili (od 62. Daushvili), Khizanishvili - Siradze (od 55. Dvalishvili)

Strijelci: 0:1 - Kankava (17'), 1:1 - Mandžukić (76'), 2:1 - Kalinić (78')

Tekst se nastavlja ispod oglasa

KRAJ UTAKMICE

90+2' - Novi pokušaj Srne. Pokušao je Srna iz još jednog slobodnjaka iz daljine, no Loria je ponovo spreman.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

85' - Prilika za Modrića. Pokušao je Luka s 20-tak metara naciljati vrata Lorie, no lopta je pogodila u blok i završila u korneru.

80' - Nova izmjena u momčadi Gruzije.Ananidze mijenja Kashiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

78' - Novi pogodak za Hrvatsku. Sjajno je na sedam metra od gol gostiju loptu poslao Srna, na koju klizećim startom nalijeće Kalinić u posprema je u mrežu.

76' - Pogodak Mandžukića. Nakon što su Klasnić i Dujmović izigrali obranu Gruzije, potonji je poslao povratnu loptu za Mandžukića koji prizemnim udarcem pogađa za izjednačenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novi žuti za Gruziju. Nakon oštrog prekršaja na Modriću požutio je Khubutia.

71' - Sjajan udarac Srne zaustavila nova vratnica. Iz velike daljine pokušao je Darijo Srna, no njegova lopta pogodila je vratnicu već svladanog Lorie.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

70' - Dvostruka promjena u sastavu Hrvatske.Bilić je s terena povukao Perišića i Vukojevića, a u igru poslao Klasnića i Dujmovića.

68' - Još jedna velika prilika za Hrvatsku. Opet je ubacio Srna, lopta je prošla pored nekoliko igrača i došla do Kalinića koji u padu s pet metara pokušava iz prve ugurati loptu u mrežu, ali sjajno je intervenirao vratar Gruzije Loria.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

62' - Nova promjena u momčadi Gruzije. Daushvili je zamijenio Iashvilija.

62' - Pokušaj Srne iz slobodnjaka. Pokušao je Darijo Srna s ruba šesnaesterca iz slobodnog udarca doći do pogotka, no lopta je završila u gruzijskom zidu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

58' - Nova velika prilika za Vatrene. Ubacio je Srna s desne strane, Kalinić prebacio za Eduarda koji glavom s nekoliko metara pogađa gredu. Ništa od izjednačenja.

55' -Izmjena u sastavu Gruzije. Igru napušta Siradze, umjesto njega ulazi Dvalishvili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

52' - Hrvatska i dalje bez ideje. U drugom dijelu nastavila se igra iz prvog poluvremena. Vatreni napadaju bez ideje, Gruzija se s lakoćom brani.

46' - Izmjena u reprezentaciji Hrvatske. U igru umjesto Nikice Jelavića ulazi ljubimac splitske publike, Nikola Kalinić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

KRAJ PRVOG POLUVREMENA - Vatreni s terena izlaze pognutih glava uz gromoglasne zvižduke splitske publike.

44' - Vatreni bez ideje. Hrvatska nikako ne uspijeva probiti obranu gostiju. Sredina je pregusta, dok ubačaji s bokova redovito bivaju odbijeni od strane Gruzijaca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

37' - Pokušaj Mandžukića. Ubacio je Eduardo, odbila je gruzijska obrana, lopta dolazi do Mandžukića koji se na 10-tak metara od protivničkog gola dobro namjestio, no nije dobro zahvatio loptu koja je završila u naručju Lorie.

33' - Pokušaj Hrvatske iz daljine. Pokušao je Ivan Perišić s nekih 25 metara iznenaditi gostujućeg vratara, ali lopta je otišla pored gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

28' - Žuti karton za Gruziju. Nakon oštrog starta na Pranjiću, Iashvili dobiva žuti karton.

26' - Velika prilika za Hrvatsku. Nakon što je Srna htio u sredini pronaći Jelavića, loptu je odbio Kaladze. Na nju je naletio Modrić koji puca i pogađa vratnicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

23' - Hrvatska nemoć. Pokušavaju Vatreni preko bokova napraviti višak na terenu, ali za sada se sjajno i organizirano brane Gruzijci odbijaju svaku prijetnju.

17' - Gol za Gruziju. Nakon ubačaja s desne strane, Kankava je nadskočio našu obranu i matirao nemoćnog Runju koji je loptu samo pogledom ispratio u mrežu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

14' - Krenulo navijanje. Prošlo je 14 minuta utakmice i krenula je pjesma Torcide na Poljudu. Na terenu Hrvatska ne uspijeva probiti gruzijski bunker.

10'- Tišina na Poljudu. S početkom utakmice Torcida je u potpunosti prekinula navijanje i započela najavljeni bojkot od 14 minuta bez potpore Vatrenima. Čudno izgleda atmosfera na Poljudskom stadionu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

4' - Ozbiljan pristup domaćina. Hrvatska je potpuno preuzela kontrolu na terenu i stisnula goste na 30 metara od njihova gola.

1' - Poluprilika za Hrvatsku. Ubacio je Srna iz prekida s desne strane, sa nekih 30 metara udaljenosti. Loptu je u posljednji tren ispred Eduarda izboksao gostujući vratar.

1' - započeo je susret na Poljudu.

Nakon 14 godina Hrvatska nogometa reprezentacija vratila se na Poljud u jednoj kvalifikacijskoj utakmici. Protivnik je Gruzija, neugodna momčad pod vodstvom Temurija Ketsbaije koja je prije nešto više od 2 mjeseca na domaćem terenu pobijedila Bilićeve izabranike 1:0. Jedan od problema Vatrenih bit će neugodna tradicija splitskog stadiona gdje najjača hrvatska selekcija nikada nije pobijedila u jednoj kvalifikacijskoj utakmici.

Naime, pripadnici braniteljskih udruga, te navijači iz više navijačkih skupina, okupljeni u 'Uvijek vjerne', službeni Klub navijača hrvatske nogometne reprezentacije, podignut će u tom trenutku veliki transparent.

Na transparentu veličine 15 put 20 metara nalazi se hrvatski general koji na konju obilazi postrojene vojnike. Hrvatski vitezovi drže štitove na kojima se nalaze grbovi gardijskih postrojbi i specijalne policije. Pritom dominiraju štitovi s grbovima Četvrte i Prve gardijske brigade, Paukova i Tigrova. Usto, na transparentu piše "Hrvatska ponosna i lijepa".

"Ovom koreografijom želimo pokazati jedinstvo hrvatskog naroda. Također, bitno je kazati da podržavamo 14-minutni bojkot Torcide, nakon čega će cijeli stadion zdušno navijati za naše Vatrene", ispričao je za Dalmacija NewsKristijan Petric, bivši predsjednik Hvidre Splitsko-dalmatinske županije i umirovljeni pripadnik Specijalne policije.

Zajedno sa članovima udruge "Uvijek vjerni", te umirovljenim pripadnicima ATJ Lučko, na čelu s Draženom Gržanom, postavljanje ove koreografije na Poljud, Petric je dogovorio još prije skoro mjesec dana.

Svi su uvjereni da će se navijači iz Splita, cijele Dalmacije, Zagreba, ali i iz Hercegovine (odakle dolazi desetak autobusa) dati pravu podršku Vatrenima koji će im odgovoriti s pobjedom i tako potrebna tri boda za odlazak na Europske prvenstvo.

1. Grčka 6 4 2 0 14 bodova 2. Hrvatska 6 4 1 1 13 3. Izrael 7 4 1 2 13 4. Gruzija 7 2 3 2 9 5. Latvija 6 1 1 4 5 6. Malta 6 0 0 6 0

Vezani članci: arti-201106030394006 arti-201106030068006 arti-201106020661006 arti-201106020917006

FNC17
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo