NJEGOVO VELIKO SRCE I SUZE ZA OCA I HRVATSKU REKLI SU SVE: / Dvojica Vatrenih dobila veliko priznanje na Euru

Image
Foto: AFP, Goran Stanzl/PIXSELL

Poznata agencija za nogometnu statistiku Opta objavila je idealnu momčad prvog kruga Eura, a zanimljivo da su se u njoj našla i dva hrvatska reprezentativca.

23.6.2016.
8:50
AFP, Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Darijo Srna u idealnoj momčadi se našao zbog svojih sjajnih nastupa protiv Turske, Češke i Španjolske, a Opta mu je odala priznanje i zbog velike požrtvovnosti koju je pokazao u situaciji kad mu je preminuo otac Uzeir, a legendarni kapetan Šahtara ipak je odlučio stisnuti zube i povesti svoju momčad protiv Češke.

Njegovo veliko srce, hrvatsko srce, u toj situaciji najbolje je pokazalo svoju veličinu, a suze za vrijeme intoniranja hrvatske himne uoči sraza sa Češkom bile su dokaz koliko mu je zapravo teško. A istodobno, koliko mu znači igrati za svoju zemlju, za nacionalni dres od kojeg će se, kako je ranije najavio, oprostiti nakon turnira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AFP, GEORGES GOBET

Najviše ima Nijemaca

Što se tiče Ivana Perišić, o njegovu nastupu na ovom Euru najbolje svjedoči i njegova statistika od dva pogotka uz asistenciju za gol. Perišić je na ovom prvenstvu nezaustavljiv na lijevom krilu i jedan je od igrača koji su oduševili u Francuskoj. Od ostalih nogometaša tu su vratar Sjeverne Irske McGovern, Švicarac Schar, Nijemac Boateng, njegov suigrač u reprezentaciji Hector, u sredini su Toni Kroos, Witsel iz Belgije, Iniesta iz Španjolske, Payet iz Francuske i neumoljivi Gareth Bale iz Walesa, koji je s tri pogotka trenutačno najbolji strijelac natjecanja uz Španjolca Moratu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo