IPAK NIŠTA OD PREMIERSHIPA / Vatreni je kralj propalih transfera. Čak četiri velikana htjela ga dovesti u godinu dana, a evo zašto na kraju nije prešao u Englesku

Image
Foto: Profimedia

U otprilike godinu dana Vatrenog su tražila čak četiri engleska velikana, posljednji je West Ham

1.2.2022.
12:36
Profimedia
VOYO logo

Posljednjih se nekoliko dana dosta pisalo po engleskim i francuskim medijima o velikom transferu hrvatskog reprezentativca Duje Ćaleta-Cara iz Marseillea u West Ham. Procurili su čak i financijski detalji, odnosno, trebali su ga platiti 30-ak milijuna eura, ali posao je - propao.

Inače, većina se transfer-glasina tijekom prijelaznih rokova ne ostvari, ali Ćaleta-Car je tu apsolutni kralj neostvarenih transfera. U otprilike godinu dana Vatrenog su tražila čak četiri engleska velikana, posljednji je West Ham, a prije njih bio je na korak od Liverpoola, Wolverhamptona i Southamptona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, svaki pokušaj transferiranja Ćaleta-Cara završio je neslavno. Recimo, transfer u Liverpool propao mu je kada je navodno već bio pred ukrcaj u avion za Englesku, kada se najavljivalo predstavljanje i kada su navodno ostale samo formalnosti. Ćaleta-Car je svoj propali transfer u Liverpool objasnio ovako.

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Interesa ima, ali...

"Bila mi je golema čast što me takav klub traži. No u dogovoru s klubom sam odlučio ostati. Marseille je također veliki klub i smatram da ovdje imam još jako puno prostora za napredak", rekao je hrvatski reprezentativac jednom prilikom za francuske medije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zanimljivo je reći kako Ćaleta-Car ima podosta toplo-hladan odnos s Marseilleom, odnosno, često ga trener zna ostaviti na klupi i po nekoliko utakmica bez nekog valjanog opravdanja, a katkada je upravo on ponajbolji igrač kluba. Duje je nekada otvoreno znao koketirati s ostalim klubovima, što bi u svakom drugom klubu značio siguran rastanak, no s Marseilleom je očito druga priča.

U međuvremenu, nakon propalog transfera u Liverpool, Duju su tražili Wolverhampton i Southampton, i engleski su mediji također pisali da je posao praktički zgotovljen, ali u oba slučaja završilo je isto kao s Liverpoolom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Zašto je propao posao s West Hamom?

U netom završenom prijelaznom roku Ćaleta-Car je trebao preći u West Ham. Posao je također bio na korak od realizacije, navodno je trener David Moyes ozbiljno zgrizao za njega, i navodno je Vatreni bio oduševljen opcijom prelaska u Englesku. Međutim, na kraju je i taj posao propao i Duje će biti u Francuskoj barem do ljeta.

No, ovaj put je L'Equipe otkrio gdje je zapelo na relaciji London - Marseille. Naime, francuski je klub izvjesio preveliku odštetnu cifru za Ćaleta-Cara, odnosno, nisu htjeli pristati na manje od 30 milijuna eura. West Ham nije htio platiti traženu svotu, iako je Duje navodno pristao na uvjete i izrazio želju da ode. Vatreni će sada ostati još pola godine u Francuskoj, a tko zna možda mu se na ljeto želja konačno ostvari i pređe u neki premijerligaški klub, interesa će gotovo sigurno biti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo