Apsolutna senzacija u Ligi prvaka! Slavi i Dinamo!

Austrijski nogometni prvak Red Bull Salzburg pošteno se osramotio u uzvratnoj utakmici 2. pretkola Lige prvaka kada je sa sveukupnim rezultatom 4:4 ispao od momčadi iz Luksemburga - F91 Dudelangea.

24.7.2012.
21:18
VOYO logo

Red Bull je iznenađujuće izgubio prvi susret 2. pretkola Lige prvaka u Luksemburgu s 1:0, ali je bilo za očekivati da će u uzvratu dobiti amatersku momčad Dudelangea s barem dva pogotka razlike. Međutim, Dudelange je junački zaigrao u Salzburgu, te u samoj završnici susreta izdržao s igračem manje i izgubio jednim pogotkom razlike koliko je i smio – 4:3.

Povela je momčad iz Luksemburga u 26. minuti preko Thierryja Steinmetza, ali je svega dvije minute kasnije na 1:1 poravnao Jacob Jantscher. Do kraja poluvremena Salzburg je uspio u potpunosti preokrenuti zaostatak i povesti golom Martina Hintereggera u 37. minuti. Činilo se da će austrijski prvak u nastavku lako riješiti Luksemburžane, međutim dogodio se novi preokret.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Aurelien Joachim izjednačuje za goste već nakon tri minute igre u nastavku, a onda u 57. strijelac prvog pogotka na utakmici, Steinmetz, utišava cijeli stadion pogotkom za 3:2 prednost Dudelangea.

Problemi za goste počinju u 74. minuti kada je zbog drugog žutog kartona travnjak ranije morao napustiti Sofian Benzouien. Red Bull u 80. preko Cristiana, koji pogađa s bijele točke, izjednačuje, a dvije minute kasnije, preko Gonzala Zaratea, dolazi do 4:3 prednosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Unatoč svim pokušajima da se domogne petog pogotka koji bi ga odveo u 3. pretkolo Lige prvaka, Salzburg ostaje kratak i zbog golova u gostima Dudelange odlazi dalje.

Ispadanje Red Bulla dobra je vijest za Dinamo. Ako prođe Ludogorec, Modri će u četvrtom pretkolu Lige prvaka biti nositelj zajedno s Baselom, Anderlechtom, Celticom i BATE Borisovim. Naravno, prvo treba proći svoje prepreke, a suparnici bi im mogli bili Cluj, Žilina, Partizan, Helsingborg i još netko iz trećeg pretkola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Spomenimo da je 3. pretkolo izborio i Šerif koji će se u 3. pretkolu igrati protiv boljeg iz ogleda Dinamo - Lodogorec. Prošao je i norveški Molde koji je nakon 3:0 kod kuće, remizirao u Latviji kod Ventspilsa (1:1). Malo iznenađenje priredio je izraelski Hapoel Kiryat Shmona koji je nakon 0:1 u Slovačkoj kod Žiline, slavio na svom travnjaku 2:0 i otišao u 3. pretkolo.

Salzburg - Dudelange 4:3 (Jantscher 28, Hintergger 37, Cristiano 81-11m, Zarate 82 / Steinmetz 26, 57, Joachim 48)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

(Dudelange prošao dalje sveukupnim rezultatom 4:4)

Ventspils - Molde 1:1 (Kurakins 24 / Eikrem 37)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

(Molde prošao dalje sveukupnim rezultatom 4:1)

Hapoel K. S. - Žilina 2:0 (Abed 70, Abihazira 77)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

(Hapoel prošao dalje sveukupnim rezultatom 2:1)

Shakhter - Liberec 1:1 (p) (Kukejev 40-11m / Blažek 120)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

(Liberec prošao dalje sveukupnim rezultatom 2:1)

Šerif - Ulisses 1:0 (Samardžić 66-11m)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

(Šerif prošao dalje sveukupnim rezultatom 2-0)

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo