DRUGI ČOVJEK BAYERNA POSLAO UPOZORENJE KOVAČU: / Znače li ove riječi da bi na kraju ipak mogao ostati bez posla?

Image
Foto: AFP, PETER STEFFEN

Dvostruka kruna bila bi mu garancija da će voditi klub i naredne sezone

8.4.2019.
9:06
AFP, PETER STEFFEN
VOYO logo

Iako su nogometaši Bayerna s 5-0 pomeli glavnog konkurenta za naslov prvaka Borussiju Dormtund, hrvatskim stručnjakom i dalje u potpunosti nije zadovoljan drugi čovjek kluba Karl-HeinzRummenigge. Bild piše kako unatoč tomu što je predsjednik UliHoeness stoji iza Kovača, Rummeniggeu navodno smeta usredotočenost na obranu i manjak jasnog ofanzivnog stila. Poslije susreta izjavio je i to kako Hrvatu posao nije zagarantiran, a posebno je bio kritičan prema politici rotacije igrača.

"Krajem prošle godine imali smo niz loših rezultata. Trener je rotirao na veliko. Ja sam neprijatelj rotacija. Više volom kad se zna početnih 11. Ostalih sedam igrača u tom slučaju su bijesni jer sjede na klupi, ali tako bi i trebalo biti", kazao je Rummenigge.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Održali sastanak

Otkrio je o da je vodstvo kluba održalo sastanak s Kovačem u studenom prošle godine.

"Rekli smo mu da može rotirati dvojicu ili trojicu igrača, ali ne pet jer je onda struktura ugrožena. Rotiralo se bez obzira na igru", dodao je. Ispričao je i kako su nezadovoljni bili stilom igre gdje se težilo defanzivi i kontranapadima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AFP

Bayern Munich president Uli Hoeness (R) and Bayern chairman Karl-Heinz Rummenigge take their seats before the German First division Bundesliga football match between VfL Wolfsburg and Bayern Munich, on October 20, 2018 in Wolfsburg. (Photo by John MACDOUGALL / AFP) / DFL REGULATIONS PROHIBIT ANY USE OF PHOTOGRAPHS AS IMAGE SEQUENCES AND/OR QUASI-VIDEO

Nema garancija

"Bio sam frustriran poslije Liverpoola. Igrali smo bez hrabrosti pred 70 tisuća naših navijača. Trebali smo napadati svim snagama, onda bi stvari bile drugačije. To je naš stil igre. Biti dominantan s fokusom na posjed. Dva mjeseca nismo bili dobri, a sada u posljednjih šest utakmica moramo igrati kao protiv Dortmunda", poručio je te je Kovač nije nedodirljiva i nakon pobjede od 5-0.

"Kod nas nitko nema zagarantiran posao. Baš nitko. Svi koji rade u Bayernu moraju imati rezultate. Ovo nije pravi klub za one koji se ne mogu nositi s pritiskom", kazao je i za kraj dodao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nitko u Bayernu nije doveo Kovačev status u pitanje", zaključio je. Nitko i neće donese li na kraju sezone u München dvostruku krunu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo