SJAJNA PRIREDBA / Legendarni Vatreni propustio u zadnjim sekundama riješiti utakmicu, spektakl odlučen nakon jedanaesteraca

Video prijenos događaja mogli ste pratiti uživo na portalu Net.hr

15.9.2023.
18:24
VOYO logo

Stadion Stožice u Ljubljani okupio je nekadašnju kremu europskog nogometa. Sve je počelo od inicijative predsjednika UEFA-e Aleksandra Čeferina, koji je predložio humanitarnu utakmicu velikih zvijezda. Mnogi su se odazvali pa smo pred 16.000 navijača vidjeli nogometne legende u crvenoj i plavoj momčadi, a na kraju je završilo bez pobjednika 1-1 pa su o pobjedniku odlučivali jedanaesterci gdje su bolji bili plavi (5-3).

Image
DOŠAO JE I TAJ DAN /

Boban, Buffon, Figo, Ševčenko, Maldini, Zanetti i ostali jedva dočekali spektakl koji vam donosi Net.hr: 'Na neku foru ću frendove ugurati unutra, nema više ulaznica'

Image
DOŠAO JE I TAJ DAN /

Boban, Buffon, Figo, Ševčenko, Maldini, Zanetti i ostali jedva dočekali spektakl koji vam donosi Net.hr: 'Na neku foru ću frendove ugurati unutra, nema više ulaznica'

Crvena momčad: David James, Darijo Srna, Nemanja Vidić, Mikael Silvestre, Branko Ilić, Aljoša Asanović, Robert Pires, Vladimir Šmicer, Luis Figo (kapetan), Oliver Bierhoff, Andrij Ševčenko; klupa: Milenko Ačimović, Hamit Altintop, Mišo Brečko, Bojan Jokić, Robert Koren, Ivica Olić; izbornik: Fabio Capello

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Plava momčad: Gianluigi Buffon, Eric Abidal, Vedran Ćorluka, Paolo Maldini (kapetan), Zvonimir Boban, Clarence Seedorf, Miran Pavlin, Predrag Mijatović, Mario Mandžukić, Miroslav Klose; rezerve: Dimitar Berbatov, Boštjan Cesar, Giorgios Karagunis, Levan Kobiašvili, Milivoje Novaković, Marcos Tavares; izbornik: Matjaž Kek

Nogometne legende na teren Stožica pred 16.000 navijača su izašla u pratnji djece koja su u poplavama ostala zarobljena u vrtiću, a spasili su ih vatrogasci. Kao veliko iznenađenje svih stigao je Zlatan Ibrahimović koji se pojavio u plavom dresu pa dobio i kapetansku traku, a onda na samom početku i zabio, no gol je poništen zbog zaleđa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 10. minuti Srna je kao u najboljim danima prošao po desnoj strani i ubacio u sredinu za Bierhoffa, koji je malo zakasnio pa je probala lijepa prilika. Crveni su zabili u 15. minuti kada je Asanović kao u najboljim danima podvalio iza obrane za Bierhoffa koji prolazi Buffona i zabija, no opet se uključio VAR i poništio gol.

U 21. minuti napokon je pao gol i to iz jedanaesterca kojeg je skrivio Abidal, a crvene je u vodstvo doveo Ševčenko koji je prevario Buffona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U poluvremenu utakmice vidjeli smo glazbeni program za koji su se pobrinuli Bojan Cvjetićanin (Joker Out), Hamo i Peter Dekleva (Hamo&Tribute 2 Love), Zoran Predin i bend King Foo.

Na prvu priliku u nastavku čekali smo do 34. minute kada je s 20-ak metara opalio Olić, ali otišlo je to daleko do gola. U 38. minuti Figo je pokušao iz daljine lobati Buffona, ali završilo je to na vanjskom dijelu mreže. Zlatan Ibrahimović je u 45. minuti pao u šesnaestercu nakon kontakta s Ilićem, a za sudac nije bilo dvojbe te je pokazao na bijelu točku. Šveđanin je sam preuzeo inicijativu i zabio za 1-1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ibra je u 51. minuti imao priliku i za drugi gol kada je ostao sam na pet metara, no pucao je ravno u Jamesa.

U 59. minuti Olić je imao priliku donijeti pobjedu crvenima, no iz blizine je pucao preko gola. Bila je to ujedno i posljednja prilika na utakmici. Kako nije pala odluka u 60 minuta, o pobjedniku su odlučivali jedanaesterci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi je pucao Srna, no obranio mu je Buffon. Novaković, Berbatov, Tavaressu potom bili sigurni za plave, baš kao Figo, Pires i Karagounis za crvene. Pobjedu su plavi osigurali su tako što je Altintop pogodio gredu.

BKFC 50 iz Denvera ekskluzivno gledajte 23. rujna na streaming platformi Voyo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo