Uvjerljivi prvak / Dominacija Dinamovih defanzivaca i bivših Hajdukovih nada: HNL ima neočekivanog heroja proteklog kola

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
22.8.2022.
14:52
Luka Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

U SuperSport HNL-u je prošlog vikenda odigrano u 6. kolu u kojem smo vidjeli pet zanimljivih i efikasnih utakmica. Kolo su otvorili Slaven Belupo i Gorica u petak dvobojem u kojem su Farmaceuti uraganskim preokretom došli do pobjede 2:1 nakon vodstva Turopoljaca.

Subota je bila vrlo efikasna. Prvo su se u popodnevnom terminu susreli Varaždin i Šibenik, a sve je završilo podjelom bodova. Dvoboj su obilježile sjajne partije bivših Hajdukovih nada Michelea Šege s jedne i Ivana Delića s druge strane. U večernjem terminu, Dinamo se poigrao Osijekom Nenada Bjelice koji nikako da izađe iz krize. Modri su nakon 1:1 u prvom dijelu, u nastavku dodali gas te došli do konačnih 5:2 uz čak dva pogotka Dina Perića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
OD GRADA DO GRADA /

Galerija s hrvatskih stadiona: Maksimirska poruka Oršiću, 20 tisuća hajdukovaca 'zapalilo' Poljud

Image
OD GRADA DO GRADA /

Galerija s hrvatskih stadiona: Maksimirska poruka Oršiću, 20 tisuća hajdukovaca 'zapalilo' Poljud

Dominacija Dinama i rutinska pobjeda Hajduka

Susjedski derbi Istre i Rijeke završio je bez pobjednika te je tako još jedan prošlogodišnji konkurent za naslov ostao ove sezone u zoni borbe za opstanak. Riječani su rano došli u vodstvo no nisu ga uspjeli sačuvati, a u posljednjim trenucima je vratar Labrović spašavao konačnih 1:1.

Kolo su zatvorili Hajduk i Lokomotiva pred 20 tisuća ljudi na Poljudu. Nije tu bilo lepršave igre kao u utakmicama koje smo gledali prošle sezone između ovih protivnika no daleko od toga da je dvoboj bio loš. Hajduk je spretnim reakcijama Awaziema i Grgića došao do uvjerljivog vodstva u prvom poluvremenu što Lokosi nisu uspjeli anulirati u nastavku već je Kulenović samo ublažio poraz iz penala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Perić prvo ime 6. kola

Prema SofaScoreu najbolji igrač ovog kola je Dinamov stoper Dino Perić. On je u uvjerljivoj pobjedi protiv Osijeka pružio briljantnu partiju te je uz dva pogotka ubilježio i čak tri otklonjene opasnosti, dva presijecanja i jednu oduzetu loptu. Upisao je i visokih 92 posto dodavanja te je osvojio sva četiri duela u kojima je sudjelovao što je bilo dovoljno za impresivnih 8.8.

Image
Foto: SofaScore

Na vratima momčadi kola se našao Oliver Zelenika koji je Šibenčanima obranio pet udaraca od čega su tri bili iz kaznenog prostora što je bilo dovoljno za ocjenu 7.2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz Perića u momčadi kola su se našla još dva Dinamova defanzivca. Tek nešto slabiju ocijenu, 8.7 ubilježio je Petar Bočkaj koji je upisao dvije asistencije, a na drugoj strani je dobru utakmicu odigrao i Moharrami. Iranac je upisao jednu asistenciju te generalno odigrao vrlo kvalitetan dvoboj što mu je donijelo ocjenu od 7.7. Četvorku ispred Varaždinovog Olivera Zelenike, kompletira Hajdukov Nigerijac – Awaziem. On je bio strijelac prvog pogotka u susretu s Lokomotivom, a sjajnu defanzivnu partiju pokvario je tek skrivljeni penal 15 minuta prije kraja dvoboja.

Odbjegli hajdukovci briljirali za Šibenik i Varaždin

Momčad kola je posložena u formaciji 4-1-4-1. Kao veznjak između linija svoje je mjesto našao Lukas Grgić. Hajdukov je nogometaš odigrao još jednu borbenu i čvrstu utakmicu protiv Lokomotive koju je okrunio pogotkom u prvom dijelu. U veznom redu dominiraju dva igrača Slaven Belupa. Žuljević i Crnac su se upisali u strijelce u preokretu protiv Gorice te ne čudi da su zaslužili visoke ocjene za svoju predstavu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: SofaScore

Lazslo Kleinheisler je jedini nogometaš u najboljoj jedanaestorki čija je momčad izgubila. Radišni Mađar je pogotkom u drugom dijelu, nakratko vratio nadu Osijeku da može do bodova u Maksimiru. Na lijevom krilu se nalazi Michele Šego koji je dvama pogocima nosio Varaždin do boda u ogledu protiv Šibenika.

U vrhu napada se našao njegov nekadašnji suigrač iz Hajduka, Ivan Delić. Delić je ključna ofenzivna snaga Šibenika ove sezone, a sasvim solidnu partiju u Varaždinu je okrunio pogotkom s bijele točke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo