EH, TI KOEFICIJENTI / Dok hrvatski nogomet tone u provaliju, u susjedstvu cvjeta: Prvak Srbije uskoro bi mogao izravno u Ligu prvaka

Image
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Pola lige nam je moglo biti u Europi

29.7.2022.
15:36
Davor Javorovic/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska nogometna liga je prije samo devet mjeseci držala 15. mjesto na UEFA - inoj listi država poredanih po koeficijentima, a s tim je hrvatski nogomet morao biti ponosan. Da smo nekim slučajem ostali na toj poziciji imali bi pet klubova u Europi u sezoni 2023. / 2024., kao u sezoni 2020. / 2021. U toj COVID sezoni se među HNL klubovima vodila velika bitka koji će klub igrati kvalifikacije za Ligu prvaka uz te godine sigurnog osvajača - Dinamo.

Image
BOLJE DA SE ZOVU NERADNIČKI /

Čuda se ipak ponavljaju! Srbima se dogodio hajdučki scenarij s Gzirom, pogledajte ovu sramotu Radničkog

Image
BOLJE DA SE ZOVU NERADNIČKI /

Čuda se ipak ponavljaju! Srbima se dogodio hajdučki scenarij s Gzirom, pogledajte ovu sramotu Radničkog

Pola lige nam je moglo biti u Europi, a jučer smo poprilično uništili tu prošlogodišnju stečevinu. Iako znamo da više od 60% našeg koeficijenta osvaja admiral hrvatskog nogometa Dinamo, ovoliko loš doprinos ostalih nismo očekivali. Pali smo na 19. poziciju po Europskom koeficijentu i postoji mogućnost još veće provalije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Printscreen

Kao i obično u životu kada god krene po zlu imamo običaj pogledati prema susjedima. Srbija će od sljedeće sezone imati dva predstavnika u Ligi prvaka i ne namjerava stati. Naime, na 11. su poziciji što bi im u budućnosti moglo donijeti da njihov prvak ide izravno u grupu najelitnijeg europskog natjecanja. Prema koeficijentu su Srbi za nas nedostižno daleko, dok im kvaliteta u ostatku lige nije na toj razini.

Pet klubova je zamka

Partizan i Zvezda su igrali europsko proljeće prošle godine i to jako puno znači za njihov klupski nogomet. Simbioza beogradskih klubova u borbi za koeficijent odlično funkcionira, ali imaju i Srbi svojih kikseva kao npr. jučer kada je Radnički iz Niša ispao od svima nam nažalost poznate, malteške Gzire.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Printscreen

U budućnosti bi Srbima mogao biti problem što će se doprinos inače velikih rivala, Zvezde i Partizana, dijeliti na pet klubova jer će imati toliki broj predstavnika, a za pretpostaviti je da ta ostala tri kluba neće daleko dogurati.

Imamo u igri još dva predstavnika, Dinamo i Hajduk, koji će trebati raditi za boljitak cijele lige. Europsko proljeće Dinama, a jesen Hajduka se nameću kao imperativ iako već na sljedećoj stepenici oba kluba imaju zahtjevne protivnike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo