DOBRO POZNATA PREZIMENA: / Jeste li znali da ovi slavni očevi imaju sinove koji bi ih mogli nadmašiti?!

Image
Foto: Screenshot/YouTube

To što su odrastali uz očeve koji su nogometni profesionalci sigurno je utjecalo i na njihov odabir životnog puta.

24.7.2016.
10:00
Screenshot/YouTube
VOYO logo

Primjera ima mnogo, ima ih i u Hrvatskoj, no mi ćemo se zadržati na petorici nadolazećih čiji su očevi ostavili dubok trag u svjetskom nogometu.

1. Christian Maldini

Kroz karijeru profesionalca Paolo Maldini nosio je samo dva dresa, Milanov i talijanske nogometne reprezentacije. Za klub sa San Sira nastupao je od 1985. do 2009. godine nakon čega je umirovljen njegov dres s brojem 3. Danas 48-godišnji umirovljeni "Il Capitano" naslijedio je u Milanu svog oca Cesarea koji je boje tog kluba nosio od 1954. do 1966., a spreman naslijediti Paola sada je i njegov sin Christian.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

2. Oan Djorkaeff

I u njemu kola krv nogometaša prethodnih generacija. Djed Jean bio je francuski reprezentativac koji je igrao za Lyon, Marseille i PSG, otac Youri itekako uspješno dras izabrane vrste s kojom je bio europski i svjetski prvak, a 19-godišnji nasljednik, tako se prognozira, i sam će uskoro biti reprezentativac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

3. Ianis Hagi

Mladi 17-godišnji Rumunj član je Fiorentinine nogometne momčadi u koju je stigao iz Viitorul Constanțe, kluba kojeg je osnovao i čiji je prvi čovjek i trener momčadi njegov otac Gheorghe, legenda rumunjskog nogometa. 'Maradona s Karapata', kako su mu tepali, bio je jedan od najboljih veznih nogometaša svijeta u 80. i 90. godinama prošlog stoljeća. Ianis ima velik uteg prezimena, no zasad se s njim lijepo nosi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

4. Rivaldinho

Samo ime već sugerira o čijem je nasljedniku riječu. Ovaj 21-godišnjak vjerojatno nikad neće dosegnuti očevu slavu i uspjehe koje je Rivaldo ostvario igrajući za Milan, Barcelonu i brazilsku nogometnu reprezentaciju (Liga prvaka, Svjetsko prvenstvo...), ali vrijedi spomenuti da je zajedno s njime i nastupio u jednoj utakmici za Mogi Mirim i da su obojica u njoj bili strijelci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

5. Giovanni Simeone

Riječ je o 21-godišnjem sinu Atleticova trenera Diega, dugogodišnjeg defanzivnog veznjaka argentinske reprezentacije. Za razliku od oca koji se dokazao i kao igrač i kao trener, Giovanni je napadački orijentiran i prilično uspješan. Za argentinsku U20 reprezentaciju napadač River Platea postigao je deset golova u dvanaest odigranih utakmica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo