DOBRE VIJESTI ZA ZAGREPČANE: / Lyon u velikim problemima dočekuje Dinamo

Image

Trener Lyona Bruno Genesio obratio se novinarima uoči prve utakmice Lige prvaka u kojoj će njegova momčad ugostiti zagrebački Dinamo.

13.9.2016.
19:17
VOYO logo

"Pritisak nije nimalo veći nego inače. Veselim se sutrašnjoj utakmici. Za nju smo s pripremili isto kao i prije svake prvenstvene utakmice. Moramo dobro započeti natjecanje", kazao je Genesio.

"Hoćete li mijenjati sustav igre? U srijedu navečer ćete znati odgovor na to pitanje. Želim igru prilagoditi igračima koje imam na raspolaganju. Moguće je da će do toga doći, ali ništa nije sigurno. Kada se igra na visokoj razini igrači bi trebali moći igrati u više sustava", kazao je trener Lyona pa se osvrnuo na Dinamo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Riječ je o vrlo organiziranoj momčadi. U momčadi imaju tri vrlo interesantna igrača. Oni će ovdje zasigurno doći igrati svoj nogomet. Očekujemo snažnog suparnika. Ne smijemo razmišljati o posljednja dva susreta s njima (pobjede 7:1 i 4:0). Znamo koliko je važna prva utakmice u grupnoj fazi. Ovo je bitna utakmica ali nije odlučujuća. U ovom natjecanju izrazito je važna psihička pripremljenost", poručio je Genesio. Prokomentirao je i probleme koje ima u momčadi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim trenera javnosti se obratio i defanzivi veznjak Max Gonalons.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prva utakmica Lige prvaka na našem stadionu je ogroman događaj. Ovo natjecanje zahtijeva izuzetnu spremnost, kako fizičku tako i psihičku. Moramo biti pozitivni. Fantastično je igrati u Ligi prvaka, a motivacija je najvažnija", poručio je Gonalons.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lyon ima problema s ozljedama, a veznjak je povodom toga poručio kako stručni stožer traži najbolje rješenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dinamo Zagreb? Dolaze iz prvenstva kojeg nismo navikli pratiti na TV-u. Međutim Dinamo je tu što sigurno nije slučajno. Riječ je o momčadi koja redovito nastupa u Ligi prvaka. Utakmica neće biti lagana. Nije dobro natjecanje otvoriti lošim rezultatom", jasan je Francuz.

Jedan od najboljih napadača u Francuskoj AlexandreLacazette ozlijedio je, inače, tetivu u prvenstvenom ogleduu s Bordeauxom te bi mogao izbivati s travnjaka tri do četiri tjedna. Upravo je to razlog zbog kojeg tamošnji mediji najavljuju da bi Lyon mogao mijenjati sustav igre. Očekuje se da će zaigrati u sustavu 3-5-1-1. Kamerunski brnaič Nicolas Nkoulou trebao bi dobiti priliku , dok bi brzi 19-egodišnjak Maxwel Cornet mogao biti jedini napadač. Iza njega će u tom slučaju vjerojatno zaigrati Corentin Tolisso.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Igra sudbine
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo