POJAČANJE IZ SNOVA: / Zvijezda Manchester Uniteda mogla bi zaprijetiti Vatrenima

Image

Kosovo je u ponedjeljak uoči prve kvalifikacijske utakmice za SP 2018.

8.9.2016.
7:37
VOYO logo

Kosovo je postalo 210. članica FIFA-e u svibnju, a uoči prve kvalifikacijske utakmice protiv Finske postavilo se pitanje u kojem će sastavu nastupiti. Pravila FIFA-e nalažu da nogometaš koji je nastupao za jednu reprezentaciju ne smije nastupati za drugu.

Međunarodna nogometna federacija donijela je u slučaju Kosova odluku da svi igrači koji su nastupali za druge reprezentacije poslije priznanja te države od strane FIFA-e ne mogu igrati za nju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stigla odobrenja

S obzirom na to pojavilo se niz igrača koji imaju pravo igrati za Kosovo. Tako su odobrenje FIFA-e dobili Fanolu Pededaju i Enisu Alushi koji su prije nastupali za Njemačku, Bersantu Celini i Elbasanu Rashaniju (Norveška), Hekuranu Kryeziuju i Albertu Bunjaku (Švicarska), Sinanu Bytyciju (Austrija), Vedatu Muricu ( Albanija) te Ertonu Fejzullahu (Švedska).

Kako je ranije objavljeno, još najmanje tri nogometaša čekaju da im se odobri nastup za Kosovo koji je u kvalifikacijama za SP u skupini s Hrvatskom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sada se pak pojavila šansa da zvijezda Manchester Uniteda Adnan Januzaj zaigra za Kosovo jer je posljendnji put nosio dres Belgije prije nego što je FIFA priznala Kosovo.

Krilni napadač briljirao je u vrijeme kada je David Moyes bio trener kluba, ali njegovim odlaskom pao u formi. A upravo je stoga ovog ljeta opet udružio snage sa škotskim stručnjakom te se sada nalazi na posudbi u Sundrlandu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo