DOBIO OTKAZ I POSTAO NAJTRAŽENIJI TRENER NA SVIJETU: / Gdje će otići Jose Mourinho?

Image
Foto: AFP, OLI SCARFF

Jedan od najboljih trenera svijeta, portugalski stručnjak Jose Mourinho, dobio je otkaz u Chelseaju i u istom trenutku postao najtraženiji trener na svijetu.

17.12.2015.
19:42
AFP, OLI SCARFF
VOYO logo

Mourinhoi Roman Abramovič konačno su odlučili prekinuti svoju "ljubav". Ruski tajkun i vlasnik Chelsea izgubio je strpljenje sa svojim omiljenim trenerom i odlučio mu se zahvaliti na suradnji. Devet poraza Chelsea u 16 kola engleske Premierlige ipak je bilo previše za Abramoviča, a čini se i da je loš odnos između trenera i igrača bio presudan. Ime Mourinhova nasljednika još nije poznato, ali britanski mediji špekuliraju s imenima Pepa Guardiole, Guusa Hiddinka, Brendana Rodgersa i Juande Ramosa.

Upravo se Ramos se spominje kao naizgledniji kandidat, a španjolski As već je objavio da je on već sve dogovorio s Abramovičem koji će Mourinhu zbog otkaza morati isplatiti odštetu veću od 40 milijuna funti. Toliko će, naime, Portugalac dobiti zbog dogovorene klauzule u ugovoru. Odnosno, toliko bi trebao dobiti, osim ako se Portugalac ne sažali pa uzme manje od svog bivšeg kluba, u što baš nekako i ne vjerujemo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Možda u Njemačku ili Francusku?

Mourinho je ovim otkazom postao najtraženiji trener na svijetu i sad se svi pitaju koji klub će preuzeti. Jedna od Mourinhovih želja je i Manchester United, a tamo je blizu otkaza Louis van Gaal koji je potrošio stotine milijuna eura na pojačanja, ali bez uspjeha.

Od "liga petice" Mourinho nije radio u Francuskoj i Njemačkoj, a i to bi se uskoro moglo promijeniti. Mediji ga vide u PSG-u, koji u osmini finala Lige prvaka igra upravo protiv Chelseaja, pa bi to za njega bila idealna šansa da se osveti svom bivšem klubu i tako pošalje poruku "da gospodo, pogriješili ste".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AFP

Mourinha se seli i u Bundesligu, gdje je u fokusu Pep Guardiola koji ima ugovor sa Bayernom do kraja ove sezone. Je li na pomolu senzacionalna razmjena trenera između Chelseaja i Bayerna?

Povratak u Real?

Opcije su i izborničke pozicije u Engleskoj i Portugalu, pa bi Mourinho mogao voditi neku od tih reprezentacija na Europskom prvenstvu sljedećeg ljeta, a zatim se vratiti klupskom poslu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kladionice, pak, najveće šanse daju Realu koji ne plovi baš najbolje u prvenstvu niti ove sezone. Kraljevi su trenutno treća momčad Primere, što je za ovakav skup zvijezda premalo. Rafa Benitez nije našao onu potrebnu kemiju u momčadi, španjolski mediji stalno pišu o sukobu između njega i Ronalda, a ranije se pisalo kako niti ostali igrači nius oduševljeni sa Španjolcem.

Mourinho je sjedio na klupi Reala od 2010. do 2013. godine i je li došlo vrijeme za njegov drugi povratak klubu kojem je ostao dužan naslov prvaka Europe (tri puta uzastopno je došao do polufinala Lige prvaka).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sljedeći Mourinhov posao (u koeficijentima)

Real Madrid 3,0

Manchester United 4,0

Tekst se nastavlja ispod oglasa

PSG 5,0

Bayern Munchen 6,0

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Engleska 11,0

Portugal 11,0

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inter 17,0

Valencia 21,0

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Porto 34,0

ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo