DIREKTOR INTERA PROGOVORIO O KORONAVIRUSU U TOM KLUBU: / 'To nema nikakve veze s prvom momčadi i trenerom'

Image
Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Klub iz Zaprešića je izgubio svih 13 posljednjih utakmica u Prvoj HNL

14.7.2020.
18:55
Matija Habljak/PIXSELL
VOYO logo

Posljednjeplasirani sastav Prve HNL, zaprešićki Inter, koji je porazom od Rijeke u subotu i teoretski izgubio izglede za ostanak, objavio je u utorak kako je jedna osoba u klubu pozitivna na koronavirus.

Image
KORONAVIRUS STIGAO U PRVU HNL: /

Potvrđen prvi slučaj zaraze - 'Odmah smo obavijestili nadležnu epidemiološku službu'

Image
KORONAVIRUS STIGAO U PRVU HNL: /

Potvrđen prvi slučaj zaraze - 'Odmah smo obavijestili nadležnu epidemiološku službu'

"Sukladno preporukama stožera Civilne zaštite RH i radne skupine za povratak natjecanju HNS-a prilikom pojave pozitivne osobe na Covid-19 virus, odmah je obavještena nadležna epidemiološka služba koja je provela izvid i sukladno njihovom zaključku su kontakti povećanog rizika stavljeni u samoizolaciju, a nad kontaktima niskog rizika će se provesti pojačani nadzor u idućem period, te će se promtno reagirati temeljem epidemiološke situacije. Nadležni epidemiolog na temelju izvida nije procijenio rizičnim klub s kojim je odigrana utakmica u subotu, ali je isti obavješten od strane radne skupine za povratak natjecanju HNS-a o nalazu, te je preporučen pojačan nadzor u slijedećem periodu", stoji u Interovu priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vanjski kontakt

Nedugo nakon objave, o tom slučaju se oglasio i direktor Intera Branko Laljak koji je rekao da zaražena osoba nije nogometaš ili član trenerskog tima.

"Sve radnje koje se poduzimaju rade se prema uputama epidemiološke službe. Riječ je o vanjskom kontaktu jednog od članova našeg kluba, ali to nema nikakve veze s prvom momčadi i trenerom Ivkovićem. Treninzi se obavljaju normalno pod povećanim epidemiološkim mjerama opreza, s obzirom na novonastalu situaciju. A niti jedan igrač Intera ne mora u samoizolaciju i može normalno nastaviti s treniranjem i igranjem preostale dvije prvenstvene utakmice", izjavio je za Sportske novosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Branko Laljak

Div iz predgrađa ispada iz 1. lige

U svojoj posljednjoj utakmici u subotu Inter je na svom terenu ugostio Rijeku od koje je izgubio sa 0-1.

Inter je izgubio svih 13 posljednjih utakmica u Prvoj HNL te dva kola prije kraja zaostaje nedostižnih sedam bodova za devetom Istrom 1961.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo