Okupljanje reprezentacije / Dino Perić za RTL: 'Sve ovisi o nama i ovoj utakmici. Bod nam je dovoljan, ali idemo po pobjedu'

Glavno pitanje i dalje je tko će biti stoperski par. Najave kažu: Dino Perić i Duje Ćaleta-Car, a mogao bi i Tin Jedvaj

13.11.2019.
20:42
VOYO logo

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić na treninzima u Rijeci traži odgovor na pitanje koja početna jedanaestorica kreću protiv Slovačke u ključnu bitku kvalifikacija. Tin Jedvaj i Josip Brekalo poručili su mu "Spremni smo!". U slovačkom taboru pak kažu: "Nije nemoguće da pobijedimo!" 

Kiša u Rijeci baš i ne pridonosi raspoloženju uoči ključne utakmice na Rujevici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glavno pitanje i dalje je tko će "u vatru" kao stoperski par. Najave kažu: Dino Perić i Duje Ćaleta-Car, no tu poziciju u Ausburgu igra i Tin Jedvaj kojeg je Zlatko Dalić koristio na desnom beku. 

"Želim samo igrati, želim pomoći koliko mogu, kako god izbornik Dalić odluči. Gdje me treba najviše, tu ću igrati. Kako god on kaže, ja ću dati sve od sebe", rekao je Tin Jedvaj. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I na desnom krilu - dvojba. Josip Brekalo ima veću minutažu od Ante Rebića. 

"Ja sam jako mlad igrač. Došao sam ovamo prije godinu dana otprilike. Tako da, uvijek mi je drago kad mogu biti sve više i više dio ove momčadi. Jako me veseli kad igram", rekao je Josip Brekalo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brekalo je ove sezone u Wolfsburgu u Bundesligi četiri puta startao u prvih 11, zabio je 2 pogotka, zadnji još u kolovoizu. Triput je asistirao uz točnost dodavanja 70 posto. 

"Zadovoljan sam sezonom u Wolfsburgu. Krenuli smo jako dobro u sezonu, sad smo u upali u malu krizu, recimo to tako", kazao je Brekalo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A u slovačkom taboru u Šamorinu 30-ak kilometara od Bratislave, Slovaci su željni uzvratiti za "pljusku" koju su dobili u Trnavi. Uvjereni su da će to biti drukčija utakmica.

"Motivacija će biti na visokoj razini jer prvu utakmicu nismo dobro odigrali. Nakon loše utakmice sljedeću smo odigrali bolje i vjerujem da su to igrači zapamtili. Baš zato vjerujem da ćemo jako dobro odigrati protiv Hrvatske", rekao je branič Slovačke, Milan Škriniar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nije nemoguće pobijediti u Hrvatskoj"

"Nije lako pobijediti u Hrvatskoj, ali nije nemoguće. Dat ćemo maksimum i jako dobro se pripremiti", kazao je izbornik Slovačke Pavel Hapal.

Svjesni su i hrvatski reprezentativci da moraju zaboraviti Trnavu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi ulazimo u utakmicu kao da je prva utakmica u kvalifikacijama, a ne zadnja. Dajemo sve od sebe, idemo po pobjedu", rekao je Tin Jedvaj

Na Rujevici je uz Brunu Petkovića u nedjeljnom derbiju protiv Rijeke s tri pogotka briljirao i Mislav Oršić. Je li vrijeme za njegov debi u prvih 11, odgovor će Daliću dati treninzi.   

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska je na Rujevici u drugom danu priprema bila kompletna. Priključio im se i kapetan Luka Modrić. Trenirali su i Borna Barišić i Josip Brekalo koji su protekla dva treninga u svojim klubovima propustili zbog ozljeda stopala. Trening je protekao u dobrim uvjetima, nije bilo toliko vjetrovito ni kišovito kao u utorak. 

Dino Perić za RTL: "Hamšik radi razliku kod Slovaka"

Izbornik Dalić počeo je s taktičkim pripremama za Slovačku. Što se tiče pozicija, Dalić bi mogao imati problema s obranom, a Dino Perić mogao bi popuniti to mjesto. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pa bit će bitna jedna utakmica, jedna jedina. Praktički, sve ovisi o nama. Bod nam odgovara, ali idemo po pobjedu. Protivnika već znamo, mislim da tih 4:0 nije baš realno stanje. Pokazali smo mi u Dinamu kako mala ekipa može napraviti velike stvari tako da maksimalno poštovanje za protivnika. Od prve sekunde fokusirat ćemo se na zahtjeve i to je to", rekao je Dinamovac i hrvatskireprezentativac Dino Perić reporterki RTL-a Ivoni Hemen na pitanje kako će igrati protiv Slovačke. 

Otkrio je i koga bi izdvojio kao najjačega slovačkog igrača.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pa dobri su ekipno svi, ali siguran sam da Hamšik radi tu razliku kod njih. Opasan je u svakom dijelu terena, mislim da ima odličan pregled igre. Među ostalim ne bi igrao tu gdje je igrao i praktički postao legenda Napolija", objasnio je Perić.

"Igranje u Ligi prvaka daje motiv i iskustvo protiv velikih protivnika"

Objasnio je i koliko će mu iskustvo s Dinamom u Ligi prvaka značiti u utakmici s reprezentacijom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pa definitivno da mi puno znači igrati protiv tako velikih protivnika. Praktički kad smo bili neiskusni pa smo izgubili ta dva boda (protiv Šahtara), od 3:1 dođemo do 3:3. Sigurno da nam to daje motiv i iskustvo igranja protiv velikih protivnika. Sigurno da je puno veća razlika igrati LP ili HNL i naš Kup. Tako da sigurno je to nešto što mi je dalo poticaj da mi olakša ovdje", kazao je Perić.

Mladi igrači dobivaju sve više priliku igrati, a u obrani mora doći netko tko će zamijeniti Dejana Lovrena i Domagoja Vidu u obrani. Priznao je koliki pritisak osjeća zbog toga. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne znamo još tko će igrati, ima još tri treninga do utakmice tako da ćemo to vidjeti, ali nedostatak takvih igrača može puno značiti. Vjerujem u sebe i nas trojicu. Sve bi trebalo biti dobro", zaključio je Perić.

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo