RADI SJAJAN POSAO / Dinamu prijeti Hrvat, tvorac čuda s Ludogorecom koji je odbio Hajduk: Rušio je Contea, mučio Chelsea

Image
Foto: Profimedia

Tko je Hrvat koji bi mogao zaprijetiti Dinamu na putu prema Ligi prvaka?

18.7.2022.
18:06
Profimedia
VOYO logo

Hrvatski nogometni prvak Dinamo iz Zagreba, ako u 2. pretkolu Lige prvaka izbaci Škupi iz Sjeverne Makedonije, u 3. pretkolu Lige prvaka igrat će protiv pobjednika dvoboja između bugarskog Ludogoreca ili irskog Shamrock Roversa, odlučeno je ždrijebom u ponedjeljak u Nyonu.

Image
NEOČEKIVANI HEROJ /

Sjećate li se ovog cirkusa: Dinamo je već igrao s Ludogorecom i bile su to totalno divlje utakmice

Image
NEOČEKIVANI HEROJ /

Sjećate li se ovog cirkusa: Dinamo je već igrao s Ludogorecom i bile su to totalno divlje utakmice

U slučaju prolaska u 3. pretkolo, Dinamo će biti domaćin u prvoj utakmici koja će se igrati 2. ili 3. kolovoza, dok će se uzvrat igrati 9. kolovoza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo će protiv Škupija prvu utakmicu igrati u utorak, dok je uzvrat na programu 26. srpnja. Zanimljivo, Dinamo se već susretao s Ludogorecom na putu prema europskim natjecanjima. Jednom je spektakularno prošao hrvatski prvak, a jednom bugarski predstavnik.

Stari znanci

Najviše se pamti pobjeda Dinama od prije deset godina, kada je hrvatski prvak sjajnim pothvatom napravio veliki korak prema onome što je klub danas, a to je redovni europski natjecatelj. U prvom susretu Ludogorec i Dinamo su remizirali, a jedini strijelac za Modre bio je Ante Rukavina, a zanimljivo, i tada ih je vodio Ante Čačić. Dinamo je bio bolji u uzvratu na Maksimiru, a pobjedu vrijednu prolaska donio mu je Domagoj Vida u 98. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugi puta kada su se sastali Ludogorec i Dinamo, Bugari su slavili s 3:0 na domaćem terenu te 2:1 na Maksimiru. No, puno je prošlo od posljednjeg susreta dvaju momčadi. Ludogorec trenutno vodi, i to sjajno, Ante Šimundža, trener hrvatskih korijena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ante je rođen u Sloveniji, Mariboru, otkuda mu je i majka, dok je njegov otac Hrvat iz Biskog, mjesta pokraj Trilja. S Mariborom je osvajao slovensko prvenstvo u dva navrata, a navodno je 2015. godine trebao doći na Poljud. Ipak, Šimundža je odbio Hajduk te je sa slovenskim klubom igrao Ligu prvaka gdje je remizirao s Chelseajem.

Image
Foto: Profimedia

Potom je četiri sezone vodio slovensku Muru, s kojom je izborio Konferencijsku ligu i to pobjedom nad Tottenhamom koji je vodio Antonio Conte. Od ove godine vodi bugarski Ludogorec, s kojim je osvojio bugarsko prvenstvo te sada lovi Ligu prvaka. Na tom putu mogao bi se naći upravo Dinamo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo