DINAMU NIJE VALJAO, ALI ZATO GA UZIMA EUROPSKA SENZACIJA: / Jesu li se 'modri' prelako odrekli ovog igrača?

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Samo pola godine nakon dolaska poslan na posudbu, ali ne bilo gdje, već u redove europske senzacije

7.1.2020.
21:18
Luka Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Stigao je besplatno na početku sezone i to iz engleskog Premierligaša Norwicha. Trebao je biti veliko pojačanje baš za Ligu prvaka, trebao je donijeti iskustvo, mirnoću u zadnjoj liniji, trebao je biti lider, ali... Puno se toga očekivalo od povratnika Portugalca, Ive Pinte, a on jedva da je dobio priliku kod trenera Nenada Bjelice. Zacementiran za klubu Pinto je čekao polusezonu i sada je iznova napustio Maksimir.

Pinto je samo pola godine nakon dolaska poslan na posudbu, ali ne bilo gdje, već u redove europske senzacije, portugalskog Famalicaa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

14.12.2019., Stadion Maksimir - Hrvatski telekom Prva liga, 19. kolo, GNK Dinamo - NK Lokomotiva. IVo Pinto Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

Portugalska senzacija

Nova momčad Ive Pinte izgurala je Sporting s trećeg mjesta portugalske lige i kako trenutno izgledaju imaju dobre šanse izboriti Europa ligu sljedeće sezone, eto u posljednjem su derbiju sa spomenutim lisabonskim divom izašli kao pobjednici, završilo je 2:1. Famalicao ove sezone ima osam pobjeda, tri remija i četiri poraza, ali kontekst se drastično mijenja kada se naglasi kako su tek ove sezone promovirani u najviši rang. Dakle, iz vrha druge lige u vrh prve lige u vrlo kratkom roku. Rekli smo, senzacija!

Pintu je ovo prvi portugalski klub nakon sedam i pol godina. Igrao je ranije za Porto, Gil, Vitoriju, Covilhu, Unaio, a zatim je prešao u Cluj i potom u Dinamo za koji je sve skupa odigrao 120 utakmica, od toga 112 u prvom mandatu od 2013. do 2016. godine te je osvojio tri naslova prvaka. Međutim, u drugom mandatu Pinto je otpisan bez prave prilike, a zanimljivo je kako je Dinamo sada spao na samo jednog desnog beka, Petra Stojanovića. Možda su ga se prelako odrekli?

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo