'Dinamu je puno pomogla Europska liga!'

Kapetan Dinama Milan Badelj dao je veliki intervju za službenu internetsku stranicu UEFA-e uoči gostovanja kod Lyona.

26.9.2011.
14:42
VOYO logo

Dinamo je posljednji put igrao u Ligi prvaka dok ste vi još pohađali školu. Sjećate li se tih trenutaka? Da, naravno da se sjećam. Te dvije sezone (1998/99, 1999/00) bile su jedne od najvećih u klupskoj povijesti. Nadam se da možemo doprinijeti Dinamovoj povijesti upisavši i sami pobjedu u Ligi prvaka.

Da li ste ikad sanjali da ćete zaigrati za Dinamo u Ligi prvaka? Svi klinci iz Zagreba sanjaju o igranju za Dinamo i normalno je da sanjaju isto, da igraju protiv klubova poput Real Madrida, Barcelone, Manchester Uniteda, svih najvećih europskih momčadi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=TdeRsOcHttcIBIsb

Tada je Dinamo igrao u skupinama sa Manchester Unitedom i Ajaxom. Ovoga puta ponovo će igrati s Ajaxom, kao i Real Madridom. Da, neće biti lako. Mislim da je skupina iznimno atraktivna, Real i Ajax su poznati po igranju dobrog nogometa, a Lyon je vrlo jaka momčad puna kvalitete. Vjerujem da će svaka utakmica biti veliki spektakl za naše navijače.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da li su vas prijašnja iskustva u Europa ligi pripremila na veliko iskustvo u Ligi prvaka? Mislim da nam je natjecanje u Europa ligi u posljednje tri ili četiri godine puno pomoglo. Nismo potpuno neiskusni i iskustvo koje smo stekli pomoći će nam u teškim nadolazećim trenucima.

Kakvu atmosferu možemo očekivati u vašim domaćim utakmicama u skupini D? Bit će fantastično. Ljudi su predugo čekali na Ligu prvaka u Zagrebu i mislim da su grad i publika zaista prigrlili naš uspjeh. Siguran sam da će publika biti naš 12. igrač. Oni vide kvalitetu naše momčadi ove sezone, naš pobjednički mentalitet i činjenicu da dajemo sve na terenu za klub. Želio bih im zahvaliti na divnoj podršci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kojoj gostujućoj utakmici se najviše veselite? Real Madridu na Santiago Bernabeuu. To je sveti stadion. Mogu već zamisliti peto kolo kada ćemo ondje igrati, ali ta je utakmica još daleko i imamo još puno utakmica prije.

Koji je Dinamov cilj u LP? Ušli smo u skupinu LP-a iz četvrtog bubnja klubova i slovimo kao autsajderi. Ipak, ne bismo igrali ovdje da ne vjerujemo u sebe i nadamo se da ćemo iznenaditi te velike momčadi. Dat ćemo sve od sebe, pa ćemo vidjeti kamo će nas to odvesti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Igrali ste već uz Lyonovog Dejana Lovrena dok je on bio član Dinama i bili ste dobri prijatelji. Jeste li pričali s njim nedavno? Da, vidio sam ga na reprezentativnom okupljanju. On zna da im neće biti lako. Međutim, on je uvjeren da će oni pobijediti, dok sam ja siguran da se to neće dogoditi! Šalili smo se oko toga. Pričekajmo i vidimo što će biti.

Vezani članci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

arti-201109240506006 arti-201109240244006 arti-201109250029006 arti-201109250366006

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo