utakmica sezone / Dinamovi juniori spremni za četvrtfinale Lige prvaka: 'Chelsea je favorit, ali bio je i Liverpool'

Maleni Dinamo protiv engleskih velikana. Prije tri tjedna juniori Dinama iz Lige prvaka izbacili su Liverpool, a srijedu ih, u četvrtfinalu, čeka još opasniji Chelsea

1.4.2019.
19:47
VOYO logo

Europa nije završena priča u Dinamu, ne zbog novih kazni - već je juniorska momčad pod vodstvom Igora Jovičevića otputovala u London na utakmicu sezone - četvrtfinale Lige prvaka protiv Chelseaja.

Maleni Dinamo protiv engleskih velikana. Prije tri tjedna juniori Dinama iz Lige prvaka izbacili su Liverpool, a srijedu ih, u četvrtfinalu, čeka još opasniji Chelsea.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Osvojili su dva puta Ligu prvaka, ali bili su favoriti i Liverpool i Lokomotiv Moskva... pa nek i oni budu favoriti a mi ćemo igrati svoj nogomet", optimistično će uoči utakmice napadač juniora Dinama Antonio Marin. 

"Oni moraju razmišljati o našem vrataru Horkašu koji ima vrhunsku sezonu, o Marinu koji je nepredvidiv u situacijama 1 na 1. O drugim igračima koji mogu donijeti kvalitetu i prevagu", kaže pak trener Igor Jovičević.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prevagu je baš Horkaš donio u utakmici protiv Liverpoola u Zagrebu. Obranio dva jedanaesterca i postao junak. Je li spreman za još jednu lutriju?

"Nema nikakvih priprema. Naš analitičar Marko Novak pripremi videe da vidim kako koji igrač puca penale. Ja to nekad pogledam, nekad ne. U trenutku jedanaesterca nemam ništa u glavi, prepustim se i čekam taj udarac i dam sve od sebe da obranim svaki", kaže vratar i ujedno kapetan momčadi Dinko Horkaš. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rješava Horkaš premierligaše pa su to odmah prepoznali i drugi klubovi. Vrijednost mu je porasla na 350 tisuća eura. Gotovo dvije sezone trenira s prvom momčadi Nenada Bjelice, a iskustvo skuplja i u drugoj ligi gdje ima 52 nastupa.

Antonio Marin upisao je 125 minuta u četiri nastupa za seniorsku momčad Dinama. Moderno krilo strašne brzine, brzo bi mogao zagospodariti uz lijevu aut liniju. Već sada vrijedi pola milijuna eura, a na Maksimir stižu ponude Milana, Juventusa, Manchester Cityja i Rome.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Volim da tako ljudi pričaju o meni. Ja se na svakom treningu trudim dati sto posto od sebe. To što sam s prvom momčadi daje mi dodatni poticaj da učim od starijih i upijam", kaže Mairn. 

U srijedu popravnog ispita nema. Igra se u Londonu, samo jedna utakmica, pobjednik ide na Final Four.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Samo karakter iznad svega nas je doveo do ove situacije gdje možemo samo uživati u ovoj utakmici koja nas čeka", zaključit će trener Jovičević.

Prije tri godine juniore Dinama je iz četvrtfinala izbacila UEFA jer za Modre je nastupio igrač koji nije smio. Sada su u četvrtfinalu bez repova i tu ne misle stati. Europsko proljeće još uvijek stanuje na Maksimiru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo