van svake konkurencije / Dinamovi crni rekordi nisu promakli ni Britancima: 'Kako su oni uspjeli zalutati u ovakvo natjecanje?'

Image

Neslavnim rekordima hrvatskog prvaka nakon jučerašnjeg poraza od Juventusa pozabavili su se i novinari uglednog britanskog dnevnika The Sun

8.12.2016.
11:17
VOYO logo

Još jedna Dinamova europska sezona odlazi u zaborav. 

Image
prvi klub u povijesti /

Dno dna europskog nogometa: Dinamo je ispisao povijest Lige prvaka

Image
prvi klub u povijesti /

Dno dna europskog nogometa: Dinamo je ispisao povijest Lige prvaka

Velikih promjena u odnosu na prošlih nekoliko nije bilo, Zagrepčani su ispali u grupnoj fazi, a čak su uspjeli izbjeći nekakve blamaže katastrofalnih razmjera (0-4 porazi od Juventusa i Seville ipak su realnost za hrvatskog prvaka), no zato su uspjeli oboriti neke negativne rekorde i upisati se u povijest Lige prvaka. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Modri su dakle, europsku sezonu zaključili s 'nulom' u rubrikama osvojenih bodova i postignutih pogodaka. 

I dok se to ranije već događalo nekim europskim 'fenjerašima', nikome od njih nije uspjelo dva puta proći kroz skupinu, a da na tom putu ne osvoje ni boda. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također, što se tiče manjka, ili bolje rečeno potpunog izostanka zabijenih pogodaka, Dinamo je treći kojem se to uspjelo dogoditi, no i u tom je segmentu svejedno najgori. Španjolski Deportivo je primjerice, u sezoni 2004/2005 natjecanje u skupini također završio bez postignutog pogotka, ali su u dvije utakmice i protivniku zapriječili put svojim vratima i barem osvojili dva boda. 

U sezoni 2009/10. Maccabi iz Haife je u skupini upisao šest poraza bez zabijenog pogodaka, međutim, u svakoj od šest utakmica skupo su prodali svoju kožu, pošto je njihova gol razlika nakon šest dvoboja bila 0:8, uvjerljivo bolja od ovosezonske Dinamove (0:15).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neslavnim rekordima hrvatskog prvaka nakon jučerašnjeg poraza od Juventusa pozabavili su se i Britanci, čiji je ugledni dnevnik The Sun objavio tekst s naslovom: 'Dinamo Zagreb najgori klub svih vremena u Ligi prvaka: natjecanje okončali bez osvojenog boda i zabijenog pogotka'.

"Hrvatski klub ove sezone nije osvojio ni jedan bod, ali što je još poraznije, u šest susreta nije uspio postići niti jedan gol i postavlja se pitanje kako je Dinamo uopće zalutao u natjecanje kao što je Liga prvaka", pišu novinari Suna. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dinamovom blamažom najsretniji je Levski iz Sofije koji je do srijede navečer držao titulu najgore momčadi u povijesti LP-a. Bugari su u sezoni 2006./2007. izgubili svih šest susreta u skupini, pritom upisavši gol razliku 1-17", zaključuju Britanci. 

Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo