priredio novi show / Dinamovi čelnici najavili preoblikovanje, Mamić: 'Nemojte se čuditi ako me za Božić opet uhite'

Image
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL

'Nitko nema ovako transparentno poslovanje, a sotonizira nas se. Budite uz Dinamo, čuvajte Dinamo', rekao je Mamić

11.12.2017.
21:44
Marko Lukunić/PIXSELL
VOYO logo

Savjetnik GNK DinamaZdravko Mamić još je prošlog tjedna pozvao novinare na konferenciju koja je međutim, bila otkazana. Sve je stoga odradio u nedjelju, kada je odradio sjednicu Dinamove Skupštine, redovnog godišnjeg prikaza kluposkog stanja, piše Večernji.hr. 

Na presici mu se pridružio i glavni direktor Dinama Tomislav Svetina, koji je govorio o proteklom razdoblju 'modrih'. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sportske planove nismo ostvarili, nakon 11 godina dominacije Dinamo nije bio prvak, izgubili smo i finale Kupa. Puno se toga događalo tijekom ljeta, promijenili smo trenera, zahvalili smo se nekim igračima, drugima nismo produljili ugovore. Cilj nam je vraćanje naslova u Maksimir, svima pokazati tko je gazda u hrvatskom nogometu, a to smo u zadnjih šest mjeseci pokazali", rekao je Svetina. 

Sad su planovi vraćanje na staro i ulazak u Ligu prvaka koja je važna i radi prihoda kluba o kojima je govorio sportski direktor Matej Škegro. A brojke kažu da je bio smanjen prihod od ulaznica, marketinga, Uefinih nagrada jer plavi nisu ove jeseni u europskoj skupini, i prodaje igrača, prihodi su bili 227,5 milijuna kuna, a rashodi 326. Stvoreni minus pokriven je iz viška prihoda od godine ranije tako da plavi neće imati problema s financijskim fair-playem. Plan je da ove godine prihodi budu 279,9 milijuna kuna, od toga 91 posto iz inozemstva, od Uefe i prodaje igrača, a rashodi bi trebali biti znatno smanjeni, na 266 milijuna kuna. Tako će malo trpjeti i plaće igrača, pojasnio je financijski direktor Matej Škegro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najavljeno je preoblikovanje kluba. Dinamo je Povjerenstvu i HNS-u predao konačni elaborat, koji je usklađen s mišljenjem tog istog Povjerenstva i da se uskoro očekuje pozitivan odgovor. 

"Očekujemo da će Dinamo u novu sezonu krenuti kao š.d.d. Sad više nema razloga da proces stoji, mi smo kao klub napravili sve što smo trebali, transparentno i detaljno. Taj će se proces odvijati u četiri kruga, prvo će biti ponuđen Gradu, pa onda članovima i tako do četvrtog kurga u kojem će dionice biti na tržištu. Temeljni kapital je 210 milijuna kuna - kazao je Svetina, te odgovorio na pitanje jednog skupštinara, koji se pobojao da će Dinamo u slučaju preoblikovanja ‘završiti kao Hajduk."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Protiv mojeg istupa bio je Marijan Hanžeković jer je odvjetnik. E, njega sad nema pa koristim priliku. Optužuju me za neke stvari iz 2004. godine, ali sve te inkriminacije mogu si objesiti mačku o rep. Jedan postupak se vodi protiv mene u Osijeku, sad u petak kreće i drugi i tak će koštati preko deset milijuna kuna, a to će platiti porezni obveznici", rekao je Mamić, a zatim nastavio:

"Kažu da sam oštetio Dinamo, a Nadzorni odbor i revizija kažu da nisam, državni proračun nije oštećen. Kažu da je Dinamo uplatio 90 milijuna kuna nepotrebnog poreza. To znači da će, ako budem kriv, taj novac država vratiti Dinamu!? Jučer je na Uskoku bio predsjednik Barišić, sad istražuju račun Dinama iz 2004. u Austriji, tada smo imali taj račun da bismo plaćali igrače, bilo je to vrijeme Račanove vlade kada su Dinamo, Hajduk, Rijeku i Osijek optužili za milijardu kuna poreznog duga. I bila su suđenja, svih 11 osumnjičenih iz tih klubova pravomoćno su oslobođeni. Ali, nemojte se začuditi ako mi za Božić prirede novo uhićenje. No vjerujete, Dinamo ni za lipu nije oštećen, stvorili smo klub koji sad ima ovakav elaborat s revizijom petogodišnjeg poslovanja, s planovima za puno godina unaprijed. Nitko nema ovako transparentno poslovanje, a sotonizira nas se. Budite uz Dinamo, čuvajte Dinamo, prošle sezone su nas uhvatili na spavanju, ali dok smo mi živi, nitko više neće biti prvak, nitko osim Dinama", završio je Mamić, piše Večernji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo