MODRI DOBILI NAJGOREG PROTIVNIKA / Dinamovce čeka pravi pakao protiv Seville. Rakitić je tek jedan u nizu brutalnih igrača koje imaju, ali imaju i oveći problem

Image
Foto: Igor Soban/PIXSELL

Ono što prvo valja izdvojiti jest brutalan stoperski tandem kojeg sačinjavaju Jules Kounde i Diogo Carlos

13.12.2021.
19:14
Igor Soban/PIXSELL
VOYO logo

U play-offu za plasman u osminu finala Europske lige nogometaši Dinama igrat će protiv Seville, odlučeno je u ponedjeljak na ždrijebu u sjedištu Uefe u Nyonu. U prvoj utakmici 17. veljače 2022. domaćin će biti Sevilla, a uzvrat će se igrati tjedan dana kasnije u Zagrebu.

Bit će drugi međusobni dvoboj Dinama i Seville. U sezoni 2016/2017. igrali su u grupnoj fazi Lige prvaka, a oba susreta dobila je Sevilla, kod kuće je slavila 4-0, a u Maksimiru 1-0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako su na ždrijebu drugoplasirane momčadi iz grupne faze Europske lige bile nositelji, Dinamo je za protivnika morao dobiti nekoga od trećeplasiranih iz Lige prvaka, a tu nije bilo slabih momčadi.

Image
Foto: Profimedia

Imaju sjajnog trenera

Ove sezone Sevilla, za koju igra bivši hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić, bila je do zadnjeg kola u igri za prolazak u osminu finala LP, ali je na kraju, u triler-raspletu skupine, završila na trećem mjestu svoje skupine sa šest bodova i samo jednom pobjedom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U španjolskom prvenstvu joj ide vrlo dobro, nalazi se na drugom mjestu, osam bodova iza Real Madrida i utakmicom manje. No, ono što Sevilli odlično ide je natjecanje u Europskoj ligi, koju je osvojila šest puta (2006, 2007, 2014, 2015, 2016, 2020).

Image
MONCHI KRADE DINAMU ZVIJEZDU? /

'To je ekipa koja nema puno poznatih igrača, ali ima jednog koji mi se izuzetno sviđa'

Image
MONCHI KRADE DINAMU ZVIJEZDU? /

'To je ekipa koja nema puno poznatih igrača, ali ima jednog koji mi se izuzetno sviđa'

Isto tako valja spomenuti kako Sevilla igra sjajan nogomet pod trenerom Julenom Lopeteguijem, nekadašnjim izbornikom Španjolske i bivšim strategom Real Madrida. Lopetegui je sa Sevillom od 2019. godine kad ih je preuzeo, uzeo Europa ligu, a može se pohvaliti i izvrsnim četvrtim mjestom u Primeri u svojoj prvoj sezoni, a isto je napravio i u drugoj. Momčad im vrijedi čak 415 milijuna eura, legitiman su kandidat za naslov, a u ekipi imaju nekoliko uistinu fantastičnih igrača i svjetski priznatih zvijezda. Dakako, najzvučnije ime tu je ono Ivana Rakitića, jedne od ikona Seville i Barcelone, legendarnog srebrnog Vatrenog i de facto lidera ove momčadi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia

Brutalna obrana i vezni red

Ono što prvo valja izdvojiti jest brutalan stoperski tandem kojeg sačinjavaju Jules Kounde i Diogo Carlos, a koji je na meti čitavog niza europskih velikana od Liverpoola, Chelseaja, Manchester Uniteda pa do Barcelone, Arsenala, Tottenhama, Cityja... No, Sevilla ih i dalje drži na Sanchez Pizjuanu i njima se, kako izgleda, baš i ne žuri otići. Ipak, ako ih se odluče riješiti, na njima će dobro zaraditi jer Kounde vrijedi 60 milijuna eura, a Carlos 45 milijuna eura.

Nadalje, imaju dvojicu sjajnih skupocjenih, modernih, prodornih i uigranih bekova, Argetince Gonzala Montiela i Marcosa Acunu. U veznom redu imaju čitav niz respektabilnih i iskusnih imena, od Ivana Rakitića, do Thomasa Delaneyja, Olivera Torresa, sjajnog Joana Jordana vrijednog 30 milijuna eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia

Sjajna krila i veliki problem

Što se krilnih igrača tu su posebno opasni, možda i najopasniji, no postoji problem. Ponajbolji igrač kluba Lucas Ocampos ordinira po lijevoj strani kada je momčad kompletna, na desnoj su Erik Lamela i Suso, ali Dinamo će tu imati puno sreće jer obojica tu teško ozlijeđeni i vjerojatno se neće vratiti sve do proljeća 2022. godine. Trenutno Ocampos uglavnom igra na desnoj strani, a lijevu okupiraju legendarni Papu Gomez ili neki od ofenzivnijih veznjaka poput Torresa.

U napadu je Sevilla vrlo opasna, ima sjajnog Rafu Mira, koji je ujedno i najbolji strijelac kluba sa šest golova i Munira El Haddadija, ali najveća opasnost je 40 milijuna eura vrijedni Youssef En-Nesyri, koji je trenutno izvan pogona zbog ozljede, a očekuje se da će se vratiti upravo prije nokaut-faze i utakmice s Dinamom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sevilla obično igra u dvjema formacijama, Lopetegui koristi 4-3-3 i 4-2-3-1, ovisno o kadru koji mu je na raspolaganju, a igraju podosta ofenzivan i okomit nogomet i bit će Dinamu jako velik izazov napraviti pozitivan rezultat protiv njih jer ova Sevilla je, usuđujemo se reći, puno jača od one iz 2016. godine kada si prošli put odmjerili snage. Dakle, moramo zaključiti s time da je Dinamo, ako se pogledaju svi klubovi koje je mogao izvući u Europa ligi, izvukao možda i najgoreg protivnika.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo