DINAMOVA GODINA U BROJKAMA: / Pohvalili se da su poput Reala, zaboravili istaknuti da nisu zabili ni gol u Ligi prvaka

Image

Dinamo, aktualni hrvatski nogometni prvak i trenutačno drugoplasirana momčad domaćeg prvenstva, iskoristio je službene internetske stranice za zaokruživanje kalendarske 2016. godine.

28.12.2016.
18:26
VOYO logo

Napravljen je i na njima objavljen presjek godine na izmaku sa nizom statističkih podataka od kojih smo izdvojili one koje se odnose na službene utakmice. U uvode teksta navodi se da je klub iz Maksimira 'suvereno osvojio jedanaesti uzastopni naslov prvaka te osvojio nacionalni kup', a snovi o prezimljavanju u Europi svedeni su na odigranu 'još jednu europsku jesen'.

Isti kao Barcelona, Bayern, Atletico...

Računaju li se samo utakmice natjecateljskog karaktera, Dinamovi nogometaši odigrali su 54 takve uz omjer od 39 pobjeda, šest remija i devet poraza, uz 86 postignutih i 40 primljenih pogodaka. Klub tvrdi da 'iako trenutno Modri na prvenstvenoj ljestvici gledaju u leđa prvoplasiranoj Rijeci, rezultatski su uspješniji nego prošle sezone', a hvale se u Dinamu i po jubilarni deseti put izborili 'grupnu fazu u europskim natjecanjima', čime se nalaze ' u društvu 11 europskih velikana koji trenutno imaju takav niz (Real Madrid, Barcelona, Arsenal, Bayern, Benfica, Atletico Madrid, PSV, Dynamo Kijev, Porto, Šahtar i Basel)'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, Dinamo je u Ligi prvaka u ovoj sezoni nastupio u skupini H u kojoj je bio s Juventusom, Sevillom i Lyonom. Jedini je klub u natjecanju koji nije postigao niti pogodak okončavši europsku avanturu s nulom na kontu bodova i razlikom pogodaka 0-15.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se samih igrača kluba tiče, u najviše natjecateljskih utakmica, njih 45, nastupio je čileanski reprezentativac Junior Fernandes. Slijede ga Ante Ćorić i Leonardo Sigali s 42 utakmice.

Najbolji strijelac Soudani

Najbolji Dinamov strijelac u 2016. je Soudani sa 17 postignutih pogodaka, što je prosjek od 0.41 gola po utakmici. Fernandes je postigao 11 pogodaka, a Marko Pjaca je, do odlaska u Juventus u rekordno visokom transferu od 23 milijuna eura, zatresao mrežu 10 puta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na Europsko prvenstvo kojem je domaćin bila Francuska, Dinamo je poslao šest reprezentativaca što klub, gledajući igrače na Euru zastupljene po klubu, svrstava na 17. mjesto liste. Imao je Dinamo, 'isti broj predstavnika kao Chelsea, Manchester City i Napoli! Eduardo Carvalho osvojio je povijesni pobjednički trofej s Portugalom, Alexandru Matel nosio je dres Rumunjske, dok su u rosteru Hrvatske bili: Marko Pjaca, Ante Ćorić, Marko Rog i Gordon Schildenfeld', podsjeća se među ostalime.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo