BLAGAJNA SE SAMO PUNI: / Uefa s 14 milijuna eura počastila Dinamo, a cifra još može porasti

Image

Dinamo je po drugi puta zaredom izborio nastup u Ligi prvaka i dobro zaradio.

24.8.2016.
23:57
VOYO logo

Za svoj ukupno šesti nastup u Ligi prvaka Dinamo će zaraditi najmanje 14 milijuna eura! To bi značilo da je hrvatski prvak za pobjedu dobio milijun i pol eura, za remi pola milijuna. No, tu se cifre ne zaustavljaju.

Dinamo bi u grupnoj fazi Lige prvaka mogao i dodatno napuniti blagajnu budući da pobjeda u skupini Lige prvaka donosi 1,5 milijuna eura, a remi pola milijuna eura. Prolazak skupine donosi 5,5 milijuna eura, sve to uz još novac od televizijskih prava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz to, Dinamo je ovog ljeta rekordno prodavao i zarađivao na transferima. Naime, odlascima Pjace (Juventus 23 milijuna eura), Roga (Napoli 13,5 milijuna eura), Brekala (Wolfsburg, 6 milijuna eura), Taravela (Gent, milijun eura) Dinamo je zaradio velikih 43,5 milijuna eura. Naravno, rasprodaja se nastavlja. Po dobrom starom Dinamovom običaju.

Rog i Eduardo odlaze iz Dinama

Eduardo će, sasvim sigurno, napustiti Maksimir i prijeći u Chelsea, a odlazak Roga u Italiju, kao što smo već pisali, skoro je pa gotova stvar. Isto je i potvrdio u utorak navečer na presici u Salzburgu uoči uzvratne utakmice play-offa Lige prvaka i sam Zlatko Kranjčar, koji je kazao kako su Rog i Eduardo na izlaznim vratima Dinama. Uz spomenute nogometaše, očekuje se i odlazak Soudanija, zvijezde Modrih koja već dulje vrijeme želi napustiti Dinamo, a kao njegova destinacija spominje se Turska.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ne treba niti spominjati koliko će Dinamovim mladim talentima predvođenim Antom Ćorićem porasti cijena nastupima u grupnoj fazi najjačeg natjecanja u Europi, a za njegove usluge zainteresiran je Pep Guardiola i Manchester City.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo