NAJBOLJI POJEDINCI / Dinamov tercet srušio Hajduk pa ušao u momčad kola: Tu je i vratar koji je izludio Rijeku

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Jučerašnjom utakmicom u Osijeku zaključeno je i 23. kolo domaćeg prvenstva, a mi vam donosimo najbolje pojedince i igrače kola

27.2.2023.
13:01
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

Zaključeno je i 23. kolo domaćeg prvenstva pa je vrijeme za kratki osvrt te pregled najbolje momčadi i igrača kola. Kolo je otvoreno u petak kada su se sastali Šibenik i Istra 1961.

Image
NISU RAZOČARALI /

NAVIJAČKA GALERIJA Sjajan derbi Boysa i Torcide na tribinama: 'Uvik kodeks, nikad kolaps'

Image
NISU RAZOČARALI /

NAVIJAČKA GALERIJA Sjajan derbi Boysa i Torcide na tribinama: 'Uvik kodeks, nikad kolaps'

U ne toliko zanimljivom okršaju vidjeli smo tek nekoliko udaraca, a gosti iz Pule nisu ni jednom uspjeli uputiti loptu u okvir vrata Lovre Rogića. Susret je završen remijem 0-0 te je tako domaćin sa Šubićevca stigao do svog 11 remija ove sezone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dan nakon tog dvoboja selimo u Goricu gdje je istoimeni domaćin ugostio zagrebačku Lokomotivu. Momčad Željka Sopića tražila je i na kraju ostvarila iznimno vrijednu pobjedu rezultatom 1-0. Pogodak odluke zabio je Kristian Fućak u 87. minuti dvoboja, a Gorica se ovom pobjedom primakla pretposljednjem Šibeniku na osam bodova zaostatka.

Neviđena utakmica

Od Rijeke do Rijeke, tako je najbolje dočarati pobjedu Slaven Belupa ove subote protiv Rijeke na Rujevici u možda i najtežim uvjetima ovog kola. Koprivničani su čekali na trijumf još od listopada prošle godine kada su također srušili Riječane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gusta magla, odnosno niska naoblaka obilježila je veći dio utakmice uz snažnu kišu, a kako to biva u nogometu, takve susrete pobjeđuje onaj tko zabije prvi pogodak. Doduše, Rijeka je zabila prvi pogodak, no isti je poništen budući da se Portugalac Danilo Veiga našao u nedozvoljenoj poziciji.

Fiumani su se ispromašivali uz iznimno raspoloženog gostujućeg vratara koji je skinuo nekoliko 'mrtvaca'. Slaven je pogotkom Crnca za 0-1 u 85. minuti stigao do treće pobjede iz trećeg susreta protiv Rijeke ove sezone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Derbi koji to nije bio

Nedelju smo otvorili vječnim derbijem koji su igrali Dinamo i Hajduk, hrvatski prvak je po snježnim uvjetima zaledio najvećeg rivala na -11 bodova te uvjerljivo slavio s rezultatom 4-0.

Kolo smo zatvorili utakmicom Osijeka i Varaždina u Gradskom vrtu. Gosti su slavili s 0-1, a povratnik u Varaždinov dres Domagoj Drožđek postigao je pogodak odluke na debiju te se sa stilom vratio u hrvatski nogomet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Igrač kola

Po Sofascore ocjenama najbolji pojedinac je Dinamov Luka Ivanušec. Drugo kolo u nizu postigao je dva pogotka na susretu te je bio iznimno raspoložen u velikoj pobjedi Dinama protiv Hajduka s 4-0.

Image
Foto: Sofascore

Momčad kola

Od ostalih pojedinaca tu se još prije svega ističu dinamovci Martin Baturina (8.6), Arijan Ademi (8.3), no treba spomenuti i vratara Ivana Čovića (8.7) koji je u pobjedi njegovog Slaven Belupa protiv Rijeke bio nepremostiva prepreka za nalete domaćina koji su imali dosta kvalitetetnih prilika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Sofascore
Image
Foto: Igor Soban/PIXSELL
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo