Dinamo uputio dramatično pismo državnom vrhu!

27.2.2012.
9:53
VOYO logo

Dinamo zbog nepopularnosti svoga vodstva već godinama vodi bitku s navijačima, kako s Bad Blue Boysima, tako i s Udrugom Zajedno za Dinamo, koja umjerenim i organiziranim akcijama unutar institucija društva pokušava utjecati na anomalije u vođenju kluba.

U Dinamu su se ovoga puta obratili samom državnom vrhu, i to dramatičnim pismom u kojem traže 'da se po hitnoj proceduri u Kazneni zakon unesu odredbe o sankcioniranju huligana, rasne, nacionalne i vjerske mržnje na našim stadionima, kojima bi se huligani kažnjavali zatvorskom kaznom od jedne do tri godine zatvora, te zabranom dolazaka na stadione i oduzimanjem putovnice', prenosi Večernji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamovi čelnici u pismu, navodno, idu i korak dalje, pa traže da se zakonom predvidi i mogućnost ukidanja navijačkih udruga zbog huliganizma, te da se baš svaki huliganski ispad kazni zatvorom.

"Istina je da smo se pismom obratili državnom vrhu, gradonačelniku Zagreba, predsjedniku Gradske skupštine i Ivanu Zvonimiru Čičku, predsjedniku HHO-a. Kada bismo znali da nam mogu pomoći, pisali bismo i tajniku Glavne skupštine UN-a i papi Benediktu XVI. Situacija s huliganizmom zaista je zastrašujuća i to je velika sramota za nogomet, ali i za cijelu Hrvatsku. Ako se izgrednici budu oštro kažnjavali kako predlažemo, huliganizmu na hrvatskim stadionima odzvonilo je za nekoliko mjeseci", objasnio je Tomislav Marčinko, Dinamov direktor za odnose s javnošću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamovi čelnici su u pismu nabrojali sve ispade huligana iz BBB-a, te tvrde da su zbog njih platili gotovo milijun eura kazne.

"Huligani su manjina, ali dobro organizirana, ničim sprečavana i spremna da svim sredstvima ostvari svoj cilj: strah, kaos i teror prema pojedincima i legalnim institucijama. Zato im treba djelotvorno odgovoriti jedinim jezikom koji razumiju – represijom državnog aparata", stoji, između ostalog, u pismu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo