plemenita gesta / Dinamo u borbi protiv huligana: Za svaku utakmicu bez nereda donirat će novac u humanitarne svrhe

Bjelica kaže da na tribinama očekuje pozitivne promjene jer je i navijačima i igračima to u interesu

20.7.2019.
22:30
VOYO logo

Veselo ozračje na tribinama popraćeno koreografijama sa zastavama - može. 

Diskriminacija, rasizam, mržnja, ali i bakljada na utakmicama - ne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Povijesni uspjeh Dinamova proljeća, ali i kazne zbog navijača u prošloj sezoni ponukale su Modre na kampanju u suradnji s Crvenim križem. Za svaku utakmicu u kojoj ih HNS i UEFA ne kazne - novac će donirati u humanitarne svrhe. 

''Ideja je prikupljeni novčani iznos na kraju prvog djela sezone predodrediti udrugama koje skrbe o djeci i mladima i socijalno ugroženim osobama i obiteljima'', kazala je Iva Cigrovskij, voditeljica projekta "Fair play na tribinama".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kampanja se odnosi isključivo za navijače Dinama pa će novac biti doniran čak i ako u modrom domu za nerede budu krivi gostujući navijači. 

''Iznos koji bi izdvojili za utakmice HT prve lige i hrvatskog kupa bi bile 10 tisuća po utakmicu, a za UEFA 5 tisuća eura.'' 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bjelica kaže da na tribinama očekuje pozitivne promjene jer je i navijačima i igračima to u interesu. 

''Generalno mislim da ljudi koji mrze ne mogu biti sretni ljudi. To im je moja poruka i vjerujem da će biti uz nas kao što su bili u većini utakmica prošle godine i da će nas bodriti svim srcem, a netrepeljivost treba ostaviti izvan stadiona'', kazao je Nenad Bjelica, trener Dinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Protiv diskriminacije i pirotehnike na utakmicama je i njegova momčad. 

''Svi znamo da u Dinamo dolazi igrači iz različitih zemalja, kultura, vjeroispovjesti, također na tribine nama dolaze obitelji žene djece majke, normalno da ako navijači imaju izbor da je izbor očigledan'', kazao je Mario Šitum, nogometaš Dinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Red na tribinama žele i brojni nogometni navijači. 

''Čak i bakljade i nisu tako loše dok nema bacanja u teren i prema drugim navijačima. Puno je djece, ja a mojom malom idem često na utakmice pa podržavam to u svakom slučaju'', kazao je jedan navijač.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Pozdravljam akcije, ali i pozivam čelnike Dinama i grada Zagreba da malo srede ono zbog čega nogometni klub postoji, a to je zbog navijača'', dodaje drugi navijač. 

Cilj je u novoj sezoni prikupiti više od milijun kuna, a milijun eura za kazne klub je izdvojio u proteklih 7 godina. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo