Ništa od četvrtfinala / Dinamovo europsko proljeće završilo u Lisabonu: Benfica nakon produžetaka uvjerljivo slavila

Portugalskoj momčadi trebalo je 120 minuta da slomi Modre koji su završili svoj nastup u Europi za ovu sezonu

14.3.2019.
23:35
VOYO logo

Dinamovo europsko proljeće završilo je u Lisabonu. Benfici je trebalo 120 minuta da slomi momčad Nenada Bjelice na svom Luzu, ali na kraju su nakon produžetaka slavili s uvjerljivih 3:0.

Benfica je od samog starta utakmice zaigrala puno bolje nego na Maksimiru. Bruno Lage ovog puta nije podcijenio Dinamo te je s drugačijom postavom ušao u susret. Na klupi su od početka ostali Joao Felix, Jonas, Grimaldo i Cervi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Portugalci su kontrolirali igru i većinu vremena napadali, dok su se Modri strpljivo branili u kompaktnom bloku. Odličan je u prvom dijelu bio Kevin Theophile koji je otklanjao većinu opasnosti koje su dolazile od napada crvenih. Treba pohvaliti i Petkovića koji ni sam ne zna koliko je duela osvojio, a nekoliko se puta zbog toga i našao na zemlji.

Siguran je među vratnicama bio Dominik Livaković koji je obranio dva najopasnija pokušaja Benfice koje su stvorili Rafa Silva i Pizzi. Dosadnjikava utakmica s puno prekida baš je ono što je Dinamo priželjkivao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lege je u drugom poluvremenu uveo Grimalda i Jonasa umjesto Živkovića i Ribeira. Tražio je trener Benfice apsolutnu ofenzivu. Najviše prostora dao je Dinamo Benfici na bokovima, no nikako nisu mogli bekovi pronaći nekog u sredini jer u postavi Benfice nije bilo pravih skakača.

Unatoč manjkavom planu igre Benfica je došla do vodstva. U 71. minuti Jonas je dobio jednu dobru loptu i s 15 metara iz prednjeg voleja pogodio vrata Livakovića za 1:0 i opće veselje na Luzu. Od tog je trenutka na terenu postojala samo jedna momčad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Benfica je stisla Dinamo u šesnaesterac i pravo je čudo da nisu do kraja regularnog dijela primili još jedan gol. A Benfica je i u produžecima nastavila bombardirati Livakovićev gol, što je došlo na naplatu u 94. minuti kad je Ferro naletio na jednu odbijenu loptu i poslao ju snažno u Livakovićevu mrežu.

Odmah zatim Amer Gojak sašao se u sjajnoj šansi. S pet metara nečuvan je propustio zabiti loptu u mrežu na 2:0 i od tog trena Dinamo je potonuo. Stojanović je zbog prigovaranja sucu dobio dva žuta kartona u pet sekundi, a Grimaldo je pogodio šut kakav se ne viđa često, a Livaković je mogao njegovu loptu samo pogledom ispratiti. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iyayi Atiemwen mogao je u završnici donijeti počasni pogodak Dinamu, Perić ga je sjajno uposlio, ali Nigerijac je tukao pored gola. 

Europska liga, druga utakmica osmine finala

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Benfica - Dinamo 3:0

Benfica: Vlachodimos, Ribeiro (Grimaldo, 46), Ruben Dias, Ferreira, Almeida, Gabriel, Živković (Jonas, 46), Pizzi (Gedson), Fejsa, Rafa Silva, João Filipe (Joao Felix, 62).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo: Livaković, Rrahmani, Dilaver, Theophile, Stojanović, Gojak (Atiemwen, 97), Moro, Olmo, Oršić (Perić 109), Kadzior (Šitum 75), Petković (Gavranović, 86).

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo