DINAMO SPREMA ZAMJENU ZA BIG BENA: / Dolazi iskusni prvotimac St Etiennea

Image
Foto: AFP PHOTO / JEAN-PHILIPPE KSIAZEK

Ne zna se Benkovićeva budućnost

30.5.2018.
21:56
AFP PHOTO / JEAN-PHILIPPE KSIAZEK
VOYO logo

Pitanje odlaska ili ostanka Filipa Benkovića u redovima novog hrvatskog prvaka još nije riješeno, ali se u upravi Dinama već spremaju za najgore.

Naime, po pisanju portala Goal, Dinamo je sve dogovorio sa Kevinom Theophile-Catherineom, 28-godišnjim stoperom St Etiennea.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odličan posao za Dinamo

Francuz će se Dinamu pridružiti bez odštete, budući da mu je istekao ugovor sa francuskom momčadi, a riječ je o pravoj nagodbi za Modre, budući da je Theophile-Catherine bio više-manje standardan (ostvario je 24 nastupa u prvenstvu) u dobroj momčadi St Etiennea, koja je završila sedma i za jedan jedini bod ispustila plasman u Europu.

Francuz je svestran igrač koji može igrati kao stoper, ali i na oba obrambena boka, a u svojoj karijeri igrao je u Ligue 1 i Premier ligi, u kojoj je odigrao 28 utakmica za Cardiff City.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dobra obrambena statistika

Theophile-Catherine je staromodni stoper, što pokazuje (za njegovu poziciju) prilično loš postotak uspješnih dodavanja (82,4%) u prošloj sezoni, po Whoscored.com. Međutim, Francuz to nadoknađuje solidnim obrambenim statistikama – lani je imao 1,4 klizećih startova po utakmici, te 4,3 izbijenih lopti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo