Ovo je najnovija sramota iz Maksimira na slavlju Dinama

Dinamo se ukupnim rezultatom 4:1 protiv Slaven Belupa plasirao u finale Kupa, no u Maksimiru su opet viđene vrlo tužne scene.

26.3.2014.
18:55
VOYO logo

Modri su u prvoj utakmici golovima Pamića i Brozovića stekli prednost od 2:0, a Dinamo je u uzvratu u vodstvo doveo Čop pogotkom u 26. minuti.

Gosti iz Koprivnice se nisu predavali te su do izjednačenja stigli u 52. minuti kada je Dinamovu mrežu zatresao Rak. Konačan rezultat od 2:1 postavio je Brodić u 83. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ono što rastužuje su zbivanja na istočnoj tribini gdje prema tvrdnjama građanske inicijative 'Zajedno za Dinamo' nije dopušteno grupiranje navijača.

"Ovako prijatelji dragi izgleda Maksimir u polufinalu kupa. Od istoka je napravljen koncentracijski logor, na kojem privatna vojska Zdravka Mamića ne dozvoljava navijačima da se okupe iako je stadion potpuno prazan. Još je bolja informacija da je ovo uslikao čovjek iz lože za koju je pred stadionom platio 15 kuna. Na stadionu nema 500 ljudi. Shareajte ovu sramotu koja je napravljena od Dinama. I pamtite za trenutak kad će Dinamo opet biti velik, kad će familija biti daleko, daleko od njega", stoji na Facebook stranici 'Zajedno za Dinamo'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo se i na ovoj utakmici oprostio od preminulog legendarnog navijača Vladimira Galoića Dugog, jednog od osnivača BBB-a, a igrači su na teren istrčali u majicama s njegovim likom, kao u Splitu na derbiju.

Prije utakmice je puštena njegova omiljena pjesma 'Suza za zagorske brege', dok su na sjevernoj tribini, na kojoj se okupila šačica navijača unatoč besplatnom ulazu, zapaljene 52 baklje za njegove 52 godine života, a bakljadu su, zanimljivo, odradili ovlašteni pirotehničari specijalizirani za izvođenje vatrometa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rijeka je u prvoj utakmici polufinala Kupa na Kantridi slavila s 2:1, a nogometaši Matjaža Keka su plasman u finale potvrdili pobjedom u Puli 1:0.

Strijelac jedinog pogotka na utakmici bio je Krstanović u 68. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo