NAJAVA FINALA KUPA / Jakirović govorio o spornom pravilu: 'Bilo bi bolje igrati jednu utakmicu, možda u Opus Areni'

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Prva utakmica finala Kupa igra se u srijedu na Maksimiru, a uzvrat je na rasporedu sljedećeg tjedna na Rujevici

14.5.2024.
14:28
Luka Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Dinamo Rijeka u srijedu će odigrati prvu utakmicu finala hrvatskog Kupa, a u utorak je trener Plavih Sergej Jakirović na konferenciji za medije najavio utakmicu.

Image
NOVI OKRŠAJ DINAMA I RIJEKE /

Scoria nam je ukazao na veoma bitnu stvar u finalu Kupa: 'Staro pravilo može presuditi'

Image
NOVI OKRŠAJ DINAMA I RIJEKE /

Scoria nam je ukazao na veoma bitnu stvar u finalu Kupa: 'Staro pravilo može presuditi'

"Očekujem da se ništa neće riješiti u prvoj utakmici. Odigrali su fantastičnu sezonu, još je igraju, tražit će šansu za dobar rezultat. Želimo odigrati dobru utakmicu, uživati u nogometu. Glavni cilj smo ostvarili, ali voljeli bismo osvojiti i Kup. Specifično je, jer vrijedi pravilo gola u gostima, da se podsjetimo na ta vremena. Ali, mi ćemo se prilagoditi, paziti da ne primimo gol, a oni će morati riskirati da zabiju. Imamo slatke brige, ali pravo na 18 igrača i dva golmana pa moramo dobro razmisliti", rekao je Jakirović na početku pa se osvrnuo na činjenicu da se igraju dvije utakmice i da vrijedi pravilo gola u gostima:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Takvo je pravilo, moramo se tome prilagoditi. Kasno je sad pričati, moralo se ranije o tome pričati. Išlo se na dvije utakmice, jer sam bio prošle godine na Rujevici, samo što tenk nije bio na cesti, teško je bilo to organizirati. Ali, slažem se sa Sopićem da je bolje igrati jednu, možda u Opus Areni, na novom stadionu."

Rijeka i Dinamo ove sezone su se do kraja sezone borili za naslov prvaka u HNL-u, a Plavi su bili uspješniji u toj borbi te su osvojili titulu nacionalnog prvaka i sada ih očekuje okršaj s istim rivalom za drugi hrvatski trofej.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Odlučivat će nijasne, nema iznenađenja i tajni. U kojem god sustavu igramo mi i oni, to je svejedno. Neće nam nedostajati motivacije, igra se za trofej i napravit ćemo sve da ga pokušamo osvojiti. Vjerujem da smo kvalitetniji, ali ima Rijeka svoje kvalitete. U dvije utakmice očekujemo malu razliku na našoj strani. Ali, bile su i ove dosadašnje vrlo teške, bit će i ove. Neće se ništa riješiti u Zagrebu", smatra trener Dinama.

"Smatram da možemo svugdje zabiti pa i na Rujevici. Bio bih zadovoljan s bilo kojom pobjedom bez primljenog pogotka", zaključio je Jakirović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Igra sudbine
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo