DINAMO OBJAVIO KAKO ĆE SE OPROSTITI OD ZLATKA KRANJČARA: / Navijači se mogu upisati u knjigu sjećanja, komemoraciju možete gledati uživo

Image

Kranjčar je bio legendarni igrač i trener zagrebačkog Dinama s kojim je osvojio mnoštvo trofeja, uključujući slavni naslov prvaka Jugoslavije 1982. godine

4.3.2021.
18:24
VOYO logo

Iz zagrebačkog Dinama objavili su kako će se oprostiti od svojeg legendarnog igrača i trenera Zlatka "Cice" Kranjčara, koji je preminuo u ponedjeljak u Zagrebu u 65. godini nakon teške bolesti.

Image
POZNATI DETALJI POSLJEDNJEG ISPRAĆAJA: /

Zlatko Kranjčar bit će pokopan u Aleji velikana na Mirogoju

Image
POZNATI DETALJI POSLJEDNJEG ISPRAĆAJA: /

Zlatko Kranjčar bit će pokopan u Aleji velikana na Mirogoju

Kranjčar je rođen 15. studenog 1956. u Zagrebu. U Maksimir je stigao kao klinac, prošao je kompletnu Dinamovu nogometnu školu, a za prvu momčad je debitirao 1974. u derbiju protiv Hajduka. Ubrzo je postao ljubimac navijača i jedan od glavnih igrača na putu do naslova prvaka Jugoslavije 1982. godine. S Dinamom je osvojio i dva Kupa (1980, 1983).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tri puta na klupi Modrih

Trenersku premijeru imao je u Segesti, a u Dinamo kao trener prvi put dolazi 1994. godine. Na klupi maksimirskog kluba bio je u tri mandata osvojivši pet trofeja - dvostruku krunu 1996. i 1998. godine, a počeo je i sezonu 1998/'99. koja je okončana naslovom prvaka. Plave je dvaput uveo u Ligu prvaka, nezaboravnom slavljem protiv Celtica u Zagrebu sa 3-0 ujesen 1998. i pobjedom protiv Salzburga s 2-1 u produžetku u gostima 2016. godine.

Galerija

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz Dinama su napisali da će knjiga sjećanja u spomen na Kranjčara biti izložena na stadionu Maksimir od petka, 5. ožujka u 14 sati do ponedjeljka 8. ožujka u 20 sati.

Komemoracija u Westinu

"Knjiga će biti izložena u fan shopu Dinamo na stadionu Maksimir i bit će dostupna svima zainteresiranima koji žele upisati svoj posljednji pozdrav legendi Dinama. Knjiga će nakon toga biti predana obitelji Kranjčar", stoji na službenoj Dinamovoj stranici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Komemoracija za Kranjčara bnit će održana u petak u 12 sati u zagrebačkom hotelu Westin, a sukladno epidemiološkim mjerama komemoracija je zatvorenog tipa u organizaciji kluba i obitelji Kranjčar.

Prijenos komemoracije bit će dostupan uživo na Dinamovom YouTube kanalu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo