SPLIT - DINAMO 1-3 / Nogometna romantika na Parku mladeži. 'Plavi' u četvrtfinalu Kupa, Boysi vrijeđali Antolića i Mamića

Image
Foto: Milan Sabic/PIXSELL

Dinamo rutinerski u četvrtfinale Kupa Hrvatske na Lokomotivu i bit će u tom srazu domaćin. Nakon dugo godina posta Split, kultni radnički nogometni klub, ponovno je bio u fokusu ozbiljnog nogometa a Boysi su vrijeđali Antolića, Mamića i kompletnu Upravu, čime su nastavili borbu za klub

14.2.2023.
13:52
Milan Sabic/PIXSELL
VOYO logo

Osmina finala Kupa Hrvatske

Mjesto održavanja utakmice: Park mladeži (Split)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Split - Dinamo 1-3

RNK SPLIT: Vojnović - Babić, Vukušić, Gale, Vojković - Mamić, Boiken - Ožegović, Tarabarić, Petrović - Andrić.

DINAMO: Zagorac - Moharrami, Theophile, J. Šutalo, Ljubičić - Menalo, Brkljača, Mišić, Bočkaj - Drmić, Petković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mamiću ci*ane, Antolić ci*ane" - bilo je završno skandiranje Boysa, ili jedno od završnih, nismo u potpunosti sigurni - danas na Parku mladeži u Splitu. Time je zagrebačka navijačka grupa jasno dala do znanja da niti jednu struju, niti drugu, ne želi u Dinamu i kako klub pripada navijačima, tj pozitivnijoj i sretnijoj budućnosti...

Nisu samo tad najžešći Dinamovi navijači skandirali i pjevali protiv ekipe koja je naštetila klubu, nego su i ranije tijekom drugog dijela imali svoj verbalni šou čašćenja. No, isto tako i bili pozitivna potpora igračima i njihov dvanaesti igrač u ovom dvoboju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
TKO TO TAMO GLEDA? /

Kakav frajer: Opaki specijalac u Splitu poput Chucka Norrisa; Ča je život vengo fantažija

Image
TKO TO TAMO GLEDA? /

Kakav frajer: Opaki specijalac u Splitu poput Chucka Norrisa; Ča je život vengo fantažija

Što se tiče utakmice, Dinamo je brzo odveo susret na kultnom stadionu u svoje vode i poveo 2-0 u 19. preko Josipa Drmića, dvostrukog strijelca (prvi gol zabio u 12.), a erupcija oduševljenja nastala je u 31. kad je Babić smanjio na 2-1.

U 54. minuti Šutalo je na asistenciju Teophilea, znači stoperska veza, postavila konačnih 3-1 i sudar protiv Lokomotive na svom terenu u četvrtfinalu Kupa. Split je odigrao dobru, hrabru utakmicu ali više od prikazanog protiv najjače momčadi u Hrvatskoj nije mogao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, veseli što smo ponovno jednu ozbiljnu utakmicu gledali na Parku mladeži, veseli što smo ponovno gledali RNK Split kako igra protiv Dinama. To je dobro za splitski nogomet i ovog nekoć ozbiljnog prvoligaša. Jer, igrati protiv Dinama je čast, zadovoljstvo i veliko iskustvo!

93'- Gotova je utakmica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

90' - Gurlica, debitant Dinama, imao je udarac ali daleko daleko je to otišlo. Nema veze, samo neka mladić

89' - Mišić je izveo korner, udarac glavom završio na drugoj strani u gol autu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

82' - Split nešto pokušava ali nije to ništa konkretno. Cure minute, malo je do kraja.

70' - "Antolić cigane, Mamiću znaj, sve mu je kraj" - varala nas varala familija ta, varala nas varala, sve nam uzela - Mamiću znaj, sve mu je kraj, zbogom i više se ne vraćaj". - "Neka čuju skupština uprava marš iz Dinama, nama on pripada. "Boysi sad časte trenutnu Upravu i Mamića Zdravka. Oživjeli su neke stare pjesme otpora i časti, borbe za Dinamo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

69' - Osim Špikića i Baturine, Čačić nije radio niti jednu promjenu.

54' - GOOOL odmah na otvaranju nastavka, branič za braniča za 3-1. Teophile za Šutala i ponovno +2 Zagrepčana. Nikola Radan će ući u igru za Split. To će im biti prva zamjena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

46' - Počeo je nastavak.

45+2' - Gotovo je prvo poluvrijeme. Ljubičić je u 92. tukao iz kosa s lijeve strane, ali Vojnović je to, za svaki slučaj - obranio u korner za četvrti korner Dinama. Nije bilo nakon njega ništa. Josip Drmić dva gola, Ante Babić jedan. Rezultat je 2-1 za Dinamo. Posjed je na stranu Dinama 70%, udarci 8-2 za goste, od toga pet u okvir za goste.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Milan Sabic/PIXSELL

41' - "Mrzim Dinamo, srpsko ime to - Je*emo vam majku komunističku" - čuje se sad s tribina Parka mladeži. Atmosfera se zahuhtava, utakmica je prava borbena, s onom dozom napetosti koja nosi draž.

31' - GOOOL - Ljudi moji, jel' ovo moguće? Babić je nakon prijenosa zabio svoj prvi ovosezonski gol u Kupu. Split - Dinamo 1-2. Idemo sad vidjeti odgovor Dinama. Split je, s druge strane, dosad pružio solidan odgovor. Također, Babiću je ovo prvi ovosezonski gol u svim natjecanjima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

26' - Teški sudar Vojnovića i Menala i liječnici su morali utrčati na teren nakon neopreznog starta Dinamovog ofenzivca. Utakmica je kratko prekinuta, ali vratar Splita uspio se brzo oporaviti od udarca i nogomet se nastavlja.

Image
Foto: Milan Sabic/PIXSELL

19' - GOOOL - Dinamo vodi 2-0. Kombinacija Petkovića i Drmića za drugi gol Josipa Drmića, ukupno četvrti u Kupu. Vojnović je ranije, koju sekundu prije, bravurozno skinuo čini se Petkoviću. Mogao je Petković i sam pucati, ali nesebično se odlučio na dodavanje i drugi put u sedam minuta matirao Vojnovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

12' - GOOOL - Josip Drmić je zabio strašan gol, na strašan, čudo... Zakucao je s nekih 17 metara.

6' - Luka Menalo se sjurio po lijevoj strani, pucao ali Petković je bio kratak na drugoj stativi u naletu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

2' - Odmah velika šansa, to je draž Kupa. Splićani su iskreirali mrtvu šansu, Šutalo je uz pomoć Brkljače spasio gol Dinama. Inače, 180 BBB-ovaca je u Splitu. Imali su na raspolaganju 190 ulaznica. Preko udarnog visi i transparent - Sloboda Dinamu!

Image
Foto: Milan Sabić/PIXSELL

1' - Počela je utakmica. Sunčano je u Splitu. Dinamovci u rezervnoj bijelo-plavoj kombinaciji s uzorcima plave boje, dok su Splićani u crvenim dresovima, svojoj prvoj garnituri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

14.28 - Slijedi minuta šutnje za našeg Ćiru i žrtve razornog potresa u Turskoj. Počivali u miru.

14.26 - Park mladeži nije do kraja ispunjen, ali očekuje se kako će navijači svi uči u posljednji trenutak, pa čak i kasniti jer je ipak radni dan, a termin je nezgodan za posao. No, sigurni smo da oni, koji su htjeli doći na utakmicu, pronašli su način, dijalog sa svojim šefovima na poslu. Danijel Zagorac je, inače, danas kapetan Dinama. VAR-a nema u Kupu, pa nema ni VAR sobe i ekipe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

13.59 - Poznati su sastavi za ogled osmine finala Hrvatskog nogometnog kupa između RNK Splita i Dinama. Trener Plavih Ante Čačić promiješao je sastav, ali na kraju se odlučio za vrlo jaku momčad. Split, s druge strane, ima u rosteru 11 iznimno motivirane igrače - "Svi ti igrači će osjetiti da im je dana prilika, što je najvažnije, jer momci koji će doći iza njih imat će veliki motiv i svijest da dođu u poziciju da sebe i klub formiraju u rangu natjecanja koji ovaj klub zavređuje" rekao je Damir Vučić, prenose Sportske novosti.

12.47 - Dobar dan dragi naši čitatelji Net.hr-a, nogometni zaljubljenici, navijači i simpatizeri Splita i Dinama, kao i ostalih klubova. I svima sretno Valentinovo! Pred nama je jedna sasvim posebna utakmica, velika nogometna fešta na kultnom Parku mladeži, na kojem su odrastale generacije splitskih nogometaša, na kojem su igrane zanimljive prvoligaške utakmice ali to je bilo nekad. Radnički nogometni klub Split doživio je pravu katarzu, ispali iz tadašnje Prve lige i evo ih sada u Trećoj NL Jug, formalno četvrtom rangu natjecanja. A senzacija koju su ispisali pobjedom u prethodnoj rundi nad Cibalijom na isto mjesto dovela je i sudionika Lige prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najava

U hrvatskom nogometu danas je na redu Kup utakmica. Zagrebački Dinamo gostuje kod niželigaša Splita u sklopu osmine finala a utakmica se igra na Parku mladeži od 14:30.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Boysi na Parku mladeži 2012. Malobrojni su uspjeli ući na domaću tribinu. Bio je to period tzv. "vaučerizacije", koji su ujedinjeni hrvatski navijači, sve navijačke grupe uspješno, brzo i efikasno srušile.

Nakon mnogo godina Dinamo stiže u Split, a ne igra protiv Hajduka, a tekstualni prijenos ove utakmice moći ćete pratiti UŽIVO na portalu Net.hr. Inače, na gostovanje će doći i Bad Blue Boysi, pa je policija angažirala dosta svojih službenika koji će osiguravati javni red i mir.

Odgođena utakmica

Trebao se ovaj susret igrati jesenas, ali je na zahtjev Zagrepčana odgođen. Nema nikakve sumnje kako će tribine Parka mladeži biti dobro popunjene. Mobilizirat će se navijači "crvenih", brojni splitski ljubitelji nogometa, a Torcida će isto posmatrati događanja na Parku mladeži ali i okolo... Inače, pobjednik ovog nogometnog susreta u četvrtfinalu bit će domaćin Lokomotivi....

Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Malobrojni, ali uporni Boysi koji su se uspjeli probiti na domaću tribinu na Park mladeži 2012. - za vrijeme tzv. "vaučerizacije".

Bit će to, također, repriza finala iz 2015. kad je u Maksimiru zagrebački sastav slavio poslije boljeg izvođenja jedanaesteraca (0:0, 4:2 s 11m), a da je tada Splitov Marko Rog pogodio u velikoj šansi u samom finišu susreta, moglo je sve završiti i drugačije. U međuvremenu su ‘crveni’ doživjeli pravu katarzu, ispali iz tadašnje Prve lige. Evo ih sada u Trećoj NL Jug, formalno četvrtom rangu natjecanja. A senzacija koji su ispisali pobjedom u prethodnoj rundi nad Cibalijom na isto mjesto dovela je i sudionika Lige prvaka.

'Ovo je jedna od najvećih utakmica kluba posljednjih godina'

"Ovo je jedna od najvećih utakmica kluba posljednjih godina, za nas utakmica sezone. Dolazi nam Dinamo, ali i naša mlada momčad ima nekoliko iskusnih igrača. Mladi smo, željni borbe, dokazivanja, puni dišpeta, gladni pobjeda. Za sve nas je ovo već nagrada, a nadam se da ćemo tu nagradu pretočiti u pobjedu i da ćemo svi skupa slaviti i smijati. Suvišno je posebno komentirati rezultat, ali bit ćemo na maksimumu i uživat ćemo u svemu", rekao je predsjednik Splita Slaven Žužul, prenosi Slobodna Dalmacija i nastavio:

"Nadam se da ćemo im vratiti za to finale 2015.. Imali smo mi pobjeda protiv Dinama, i poraza. Oni imaju bolji skor, ali znali smo ih pobjeđivati. Baš smo trenera Čačića dvaput dobili, jednom u prvenstvu, jednom na turniru u Gabeli. Vidjet ćemo. Neće faliti želje, uklizavanja, grist ćemo travu. Neka Splićani, Dalmatinci dođu, da uživamo u ovoj predstavi, Dinamo nije bilo tko", najavio je Žužul.

Obavijest za gostujuće navijače - prihvat u Dugopolju

Naravno da dolazak BBB-ovaca u Grad pod Marjanom predstavlja uvijek sigurnosni zalogaj za policiju. Tim povodom, na web izdanju Policijske uprave splitsko-dalmatinske, objavljeno je priopćenje kojeg prenosimo u cjelosti:

"U utorak, 14. veljače 2023. s početkom u 14:30 sati u Splitu, na nogometnom stadionu Park mladeži odigrati će se nogometna utakmica između RNK 'Split' i GNK 'Dinamo'.

Obavijest za gostujuće navijače-prihvat navijača u Dugopolju.

Image
Foto: Igor Soban/PIXSELL

Policijski službenici Policijske uprave splitsko-dalmatinske vršiti će prihvat organiziranih i neorganiziranih skupina navijača na izlazu s autoceste A1- naplatna postaja Dugopolje. Kod naplatne postaje Dugopolje vršiti će se posebna regulacija prometa.

Sve organizirane skupine navijača, koje budu putovale autobusima, biti će upućene izravno na stadion Poljud.

Za sve ostale gostujuće navijače koji budu putovali neorganizirano, osobnim ili kombi-vozilima osiguran je parking kod naplatne postaje Dugopolje, pod policijskim nadzorom, odakle je organiziran prijevoz autobusima do stadiona „Poljud“ i natrag.

Preporučamo svim gostujućim navijačima da na naplatnu postaju Dugopolje dođu najkasnije u 12:30 sati, što je ujedno i posljednje vrijeme dolaska u kojemu se posjetiteljima može osigurati pravovremeni ulazak na stadion.

Ulazak u stadion

Napominjemo svim posjetiteljima kako prilikom ulaza moraju imati:
kupljenu ulaznicu,
javnu ispravu sa fotografijom

Ulazi u stadion biti će otvoreni od 13:00 sati.

Posebna regulacija prometa na području grada Splita

Na dan odigravanja utakmice, od 06 sati biti će onemogućen ulaz na parkiralište kompleksa stadiona, a od 12 sati do završetka osiguranja biti će uspostavljene blokade u ulici Put Brodarice (osim vozila policije i vozila s propusnicom).

Također, povremeno će biti uspostavljene blokade prometa na raskrižju ulica Domovinskog rata i Hrvatske mornarice i u ulici Mike Tripala od raskrižja s ulicom Put Brodarice do raskrižja s ulicom Put Supavla.

Image
Foto: Miranda Cikotić/PIXSELL

Posjetitelji svoja vozila neće moći parkirati oko stadiona, pa savjetujemo da ukoliko na javno okupljanje dolaze osobnim vozilom, isto parkiraju na parkiralištima u drugim dijelovima grada, te pješke ili javnim prijevozom dođu do stadiona

Sve sudionike u prometu molimo za dodatno strpljene i oprez ukoliko dođe do stvaranja gužvi i zastoja, posebno ukoliko bude postojala potreba za zatvaranjem određenih dijelova prometnica na području Grada Splita.

Zakon o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima

Obavještavamo građane kako je sukladno Zakonu o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima, zabranjeno: unošenje ili pokušaj unošenja alkoholnih pića i droga, te ulazak i boravak u prostor športskog objekta u alkoholiziranom stanju, unošenje pirotehničkih sredstava, oružja i drugih predmeta koji su pogodni za nanošenje ozljeda ili za stvaranje nereda i nasilja, te paljenje i bacanje pirotehničkih sredstava, kao i paljenje drugih navijačkih rekvizita, maskiranje lica kapom, maramom ili na drugi način u cilju prikrivanja identiteta, unošenje i isticanje transparenata, zastava ili drugih stvari s tekstom ili slikom, znakom ili drugim obilježjem kojima se iskazuje ili potiče mržnja ili nasilje na temelju rasne, nacionalne, regionalne ili vjerske pripadnosti, pjevanje pjesama ili dobacivanje poruka čiji sadržaj iskazuje ili potiče mržnju ili nasilje na temelju rasne, nacionalne, regionalne ili vjerske pripadnosti, pokušaj nedopuštenog ulaska, odnosno nedopušteni ulazak u natjecateljski prostor ili u gledateljski prostor, prostor koji je namijenjen sudcima ili drugim osobama koje sudjeluju u športskom natjecanju,, bacanje predmeta u natjecateljski prostor, boravak i zadržavanje na mjestu u gledateljskom prostoru za koje se ne posjeduje ulaznica ili odgovarajuća isprava izdana od strane organizatora.

Sva uočena naprijed navedena protupravna ponašanja biti će sankcionirana sukladno Zakonom o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima. Na dan odigravanja utakmice policija će, sukladno članku 79. Zakona o policijskim poslovima i ovlastima, prije, za vrijeme odigravanja i nakon završetka utakmice vršiti snimanje na stadionu i prilaznim pravcima.

Sukladno članku 51. i članku 52. Zakona o policijskim poslovima i ovlastima na dan utakmice, kada i ako to bude potrebno, u vremenskom periodu od 12:00 do 18:00 sati, ograničiti će se kretanje pješaka i vozila ulicama Hrvatske mornarice, Put Brodarice i Mike Tripala.

Pozivamo građane da poštuju smjernice, upozorenja i naredbe policijskih službenika u prometu i na stadionu", stoji u priopćenju Policijske uprave splitsko-dalmatinske.

KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo