IZ PLAVOG PERA / Najte kaj zameriti: Dinamo je pokazao da ima pobjednički mentalitet i da je najdmoćniji suparnik

Image
Foto: Pixsell

Dinamo je na Poljudu pokazao pobjednički mentalitet i to da je nadmoćniji suparnik. Sad ima priliku u potpunosti nokautirati velikog rivala koji je grogiran u vlastitom ringu

Silvijo Maksan

Silvijo Maksan

Najviše voli raditi intervjue sa sportašima, odličan novinar i 'pravi terenac'

2.4.2024.
8:34
Pixsell
VOYO logo

Dinamo je na Veliku subotu na Poljudu pobijedio Hajduk 0-1 golom doktora Brune Petkovića i tako u najvažnijoj utakmici dosadašnjeg dijela HNL-a, na suparničkom terenu protiv najvećeg rivala, uzeo krucijalna tri boda za ostanak u utrci za naslovom prvaka Hrvatske.

Sutra na istom mjestu, skoro pa u isto vrijeme (prvenstveni derbi je počeo u 19.30, Kup počinje u 19.00), Dinamo ima priliku u potpunosti dotući velikog rivala koji se opasno ljulja kao grogirani boksač u nokdaunu. Ali, ranjena je zvijer najopasnija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
IZ PLAVOG PERA /

Došli smo k sebi. Ovo je konačna pobjeda svih koji Dinamo vole bez interesa, ali tek sad slijedi pravi posao

Image
IZ PLAVOG PERA /

Došli smo k sebi. Ovo je konačna pobjeda svih koji Dinamo vole bez interesa, ali tek sad slijedi pravi posao

Simpatizeri Hajduka ušli su u 2024. s uvjerenjem:"to je ta godina kad uzimamo naslov, nakon 19 godina posta". I upravo ta pretjerana sigurnost prilikom procesa stvaranja momčadi vrijedne naslova, što ne dolazi preko noći niti dovođenjem poluigrača - to je ta godina - koju su zato mnogi okarakterizirali kao bahatost bez ikakvog pokrića, uteg je na vagu pada Hajduka, koji se strovalio niz stramputicu. I sad je otvaranje očiju bolno...

Noć uoči Uskrsa, najvećeg krščanskog blagdana prije kojeg se ne bi trebalo uopće igrati, stiglo je bolno otriježnjenje za sve one koji su visoko poletjeli, a poznata ZG gospodska fraza najte kaj zameriti, koja je bila vidljiva na jednoj od zastava na štapu Bad Blue Boysa, ovih je dana lajtmotiv i uzrečica koja stavlja točku na i Dinamove dominacije u Splitu prije tri dana na svim poljima (i navijački i nogometno).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I pokazatelj da Dinamo ima pobjednički mentalitet i da je nadmoćniji suparnik. Danas, nakon poraza od Dinama, malo tko od Hajdukovih navijača doista vjeruje u "uskrsnuće". Poglavito što je splitska momčad ostala bez glavnog igrača Marka Livaje. A Dinamovi navijači vjeruju u veliki come back i obranu naslova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo je unio nemir i Rijeci i svojim navijačima donio euforiju, dobro raspoloženje i sreću. Jer, zagrebački su plavi zasjeli na drugu poziciju sa 5 bodova manje u odnosu na vodeću Rijeku, ali i utakmicu manje. Ukoliko dobiju Varaždin u zaostaloj utakmici, Dinamo će Rijeci doći za vrat - na -2.

Što se tiče polufinala Kupa Hajduk - Dinamo koji se igra na jednu utakmicu - Kup je ove sezone važniji nego ikad. Dinamo ima priliku determinirati daljnje poteze i politiku u samom Hajduku. U slučaju Dinamovog prolaska u finale, drugog uzastopnog posrtaja Hajduka protiv mrskog rivala u samo 4 dana, Split s epicentrom na Poljudu pogodit će ozbiljni "potresi".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osvajanje Kupa ove sezone ipak znači puno više nego prije i Hajduk neke stvari može poboljšati sebi u korist. Naime, UEFA, krovna europska nogometna organizacija, napravila je velike promjene u sustavu kvalifikacija za europska natjecanja, a najvažnija za hrvatske klubove je činjenica da osvajač Kupa neće ići u kvalifikacije za Konferencijsku ligu, kao što je to bilo ove sezone, nego će ići ravno u kvalifikacije za Europsku ligu, još jače natjecanje.

Dakako, ako osvajač Kupa prođe sva četiri pretkola, igrat će skupine Europske lige. Važno je naglasiti da će, ako osvajač prvenstva i Kupa Hrvatske bude ista momčad, mjesto osvajača Kupa u kvalifikacijama zauzeti drugoplasirani u prvenstvu, a ne finalist Kupa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo