DINAMO – ISTRA 5:1: / Cvitanovićeve izmjene spasile dan! Lider je u jednom trenutku drhtao, igrači s klupe popravili dojam u uvjerljivom slavlju

Image
Foto: PIXSELL

Golijada u Maksimiru, Dinamo bolji od Istre 1961 s ukupnih 5-1

9.12.2017.
14:34
PIXSELL
VOYO logo

Nogometaši Dinama pobijedili su u utakmici 19. kola Prve HNL Istru 1961 sa 5-1 (2-0) i povećali svoje vodstvo na ljestvici. Očekivano su Dinamovi igrači izborili 14. prvenstvenu pobjedu i učvrstili vodeću poziciju na prvoligaškoj ljestvici, no ovako uvjerljiv rezultat stigao je tek u završnici ogleda.

Dobro otvaranje

Domaćin na Maksimiru je terensku premoć uspio realizirati u 19. minuti kada je Nikola Moro lukavo izveo slobodan udarac sa 20-ak metara i prizemnim udarcem "ispod živog zida" uspio prevariti nemoćnog vratara gostiju Ćorića. U 38. minuti Olmo je odlično uposlio Sosu koji centrira do Soudanija koji prizemnim udarcem iz blizine povećava vodstvo Dinama. U dugom poluvremenu nogometaši Istre 1961 zaigrali su otvorenije i agresivnije prema golu domaćih i već u 49 minuti Matjaž glavom prebacuje loptu do Maksimovića koji ju opet udarcem glavom prosljeđuje u mrežu i vraća goste u susret.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Livaković spasio, Ćorić i Hodžić zaključili

Sreća i odlična intervencija vratara Dominika Livakovića spriječili su u 62. minuti izjednačenje do kojega nije došlo zato što je Livaković čudesnom intervencijom uspio zaustaviti udarac Jelavića s udaljenosti od nekoliko metara. Najbolji pojedinac u momčadi Dinama Dani Olmo sve je pripremio Anti Ćoriću u 78. minuti kada mu je petom ostavio povratnu loptu na 20-ak metara od gola koju Ćorić, koji je u igru ušao koju minutu ranije, šalje u mrežu. Sedam minuta prije kraja utakmice i samo minutu nakon što je ušao u igru Armin Hodžić je povećao na 4-1 kada je povratnu loptu Suodanija iz okreta poslao u mrežu, a isti igrač u sudačkoj nadoknadi postavlja konačnih 5-1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istra 1961 ostala je sa 16 bodova na predposljednoj poziciji i momčadi iz Pule predstoji grčeviti put za ostanak u ligi, ali i za financijsku konsolidaciju kluba.

DINAMO - ISTRA 1961 5-1

Dinamo: Livaković, Sosa, Benković, Rrahmani, Stojanović, Doumbia, Ademi, Olmo, Moro, Soudani, Henriquez

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istra 1961: Ćorić, Hadžić, Escoval, Gojković, Grujević, Kokorović, Puclin, Maksimović, Vojnović, Prelčec, Matjaž

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rezultati by SofaScore

http://www.sofascore.com/bundles/sofascoreweb/js/bin/util/embed.min.jssofa_embed('sofa-standings-embed-48-13517', window);

Tekst se nastavlja ispod oglasa


90+2: GOOOOOOL! Hodžić za 5-1

Tekst se nastavlja ispod oglasa

90. minuta: Igrat će se dvije minute sudačke nadoknade utakmice.

83. minuta: GOOOOOOOOL! Hodžić za 4-1! Tek što je ušao u igru upisao se Hodžić nakon asistencije Soudanija na listu strijelaca. Odličan posao trenera Cvitanovića koji je pogodio s izmjenama; i Ćorić i Hodžić zabili su ubrzo po ulasku na travnjak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

82. minuta: U igri je Hodžić, na klupu seli Henriquez.

78. minuta: GOOOOOOL! Dinamo vodi 3-1, a zabio je Ante Ćorić nekih pet minuta nakon ulaska s klupe na travnjak. Odlično mu je petom ostavio loptu Olmo, a Ćorić bio precizan udarcem izvan šesnaesterca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

70. minuta: Bio je Dinamo u prilici povećati prednost, no konkretni nisu bili niti Ademi niti Soudani. Ostaje 2-1.

U igru je umjesto Stojanovića ušao Ćorić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

68. minuta: Vidi i Dinamov trener Mario Cvitanović da ovako ne može dalje. Reagirat će uvođenjem Ćorića.

62. minuta: Istra definitivno izgleda bolje u nastavku igre. Livaković je upravo sačuvao prednost Dinama sjajnom obranom Jelavićeva pokušaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Galerija

Image

BOYSI NATJERALI POLICIJU NA DOLAZAK NA TRIBINE: Navijači Dinama igraju svoju utakmicu, a ona uključuje intervenciju snaga reda i mira

Image

BOYSI NATJERALI POLICIJU NA DOLAZAK NA TRIBINE: Navijači Dinama igraju svoju utakmicu, a ona uključuje intervenciju snaga reda i mira

58. minuta: Istra je bila u šansi za poravnanje rezultata, ali preko gola odlazi pokušaj Grujevića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

49. minuta: GOOOOOOL! Istrino otvaranje nastavka iz snova. Smanjio je na 1-2 Maksimović.

46. minuta: Započelo je drugo poluvrijeme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

45. minuta: Završilo je prvo poluvrijeme!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

39. minuta: GOOOOOOOOL! Dinamo vodi 2-0! Sosa je danas zaista aktivan, a sada i na listi asistenata. Strijelac je Soudani.

33. minuta: Novi dobar ubačaj Sose s lijeve strane, lopta je išla prema Henriquezu, no brži je Istrin vratar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

30. minuta: Dinamo je imao jak start u utakmicu protiv kvalitetom nedoraslog suparnika, napravio i ono što se tražilo na otvaranju pa je sad utakmica u nešto mirnijim vodama.

22. minuta: Nova šansa za Dinamo. Sosa je projurio po lijevoj strani, gurnuo do Soudanija u kaznenom prostoru, ali udarac Alžirca brani vratar Ćorić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

20. minuta: GOOOOOOOL! Dinamo vodi 1-0, strijelac je Nikola Moro. Prva promjena rezultata stigla je nakon odlično izvedenog slobodnog udarca.

15. minuta: Pogodak je postigao Henriquez, no ostaje 0-0. Mreža se zatresla nakon njegove reakcije na ubacivanje Stojanovića, ali je svirano zaleđe. Dojam je da je odluka suca bila ispravna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

12. minuta: I dok Dinamovi nogometaši promašuju, svoju preciznost iskušavaju pripadnici njihove navijačke skupine. Bad Blue Boysi koriste snijeg na tribinama, prave grude i ciljaju travnjak. Golman Ćorić njihova je meta.

8. minuta: Dinamo se, kao što se i očekivalo, postavio autoritativno i na Maksimiru ja sad bila prava opsada gostujućeg gola. Nekoliko (polu)prilika, kornera i šansa Henriqueza ne donose ploda.

5. minuta: Šansa za Dinamo, preciznije za Ademija. Pucao je glavom, ostaje 0-0.

1. minuta: Utakmica je započela!

0' - Još koji trenutak i započinje utakmica. Igrači izlaze na travnjak pred malobrojnu publiku.

Desetak dana nakon njihova ogleda u utakmici Hrvatskog kupa – u kojoj je maksimirska momčad slavila 4-2 – Dinamo i Istra imaju novi 'spoj'. Ogled vodeće i jedine neporažene momčadi Prve HNL i pretposljednjeg na ljestvici ujedno je i ogled kluba u kojem nema problema i kluba kojem se igrački kadar osipa i koji grca u velikim problemima.

Vodeća momčad domaćeg prvenstva već unaprijed upisane bodove morat će hvatati bez Sigalija (kartoni) i Antolića (rebreni mišić), a moguće i Fiolića (temperatura). Što se Antolića tiče, čini se da je on posljednju utakmicu za Dinamo već odigrao. Naime, očekuje se da zbog ozljede preskoči i susret protiv Cibalije u posljednjem kolu prvog dijela sezone, a poznato je da ima nekoliko ponuda. Realizacija njegova transfera očekuje se u siječnju.

Istra je dosad sedamnaest puta gostovala u Maksimiru gdje još uvijek čeka prvu pobjedu. Na omjeru su od dva remija i petnaest poraza...

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo