ODUŠEVIO EUROPU / Dinamo ga je prožvakao i ispljunuo, a ugledna Marca ga je proglasila čovjekom utakmice protiv Real Madrida: 'Sve što radi je smisleno'

Image
Foto: Profimedia

U danas razorenoj i ratom pogođenoj zemlji uspješno je vodio Dnjipro, a onda je preuzeo Šahtar u jeku ruske agresije

12.10.2022.
9:54
Profimedia
VOYO logo

Trebao je biti Dinamov trenerski projekt, prošao je mlađe selekcije, vodio je B momčad i imao sjajne rezultate, a onda ga je Uprava prožvakala i ispljunula u svega nekoliko mjeseci. Igor Jovićević napustio je klub 2020. godine i to nakon tri godine vjernosti i napornog rada, a napustio ga je pognute glave i otišao za Ukrajinu.

U danas razorenoj i ratom pogođenoj zemlji uspješno je vodio Dnjipro, a onda je preuzeo Šahtar u jeku ruske agresije i u trenucima kada su svi osim domaćih igrača pobjegli iz zemlje. Jovićević, koji je kao mladić već proživio Domovinski rat, odlučio je ostati u Šahtaru i stvorio je herojsku i hrabru momčad koja je pravi hit Lige prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
GOSPODIN I ČOVJEK PRIJE SVEGA /

Gesta Luke Modrića oduševila nogometni svijet: 'Ovim je pokazao kakva je legenda'; Pogledajte kako se 'kralj' odnosi prema malim, običnim ljudima

Image
GOSPODIN I ČOVJEK PRIJE SVEGA /

Gesta Luke Modrića oduševila nogometni svijet: 'Ovim je pokazao kakva je legenda'; Pogledajte kako se 'kralj' odnosi prema malim, običnim ljudima

Jovićevićev rad danas je priznat u cijeloj Europi, a naklonila mu se i ugledna španjolska Marca uoči i nakon utakmice četvrtog kola Lige prvaka. Šahtar je remizirao s Real Madridom, u Varšavi gdje u izbjeglištvu igraju svoje domaće utakmice, odigrali su 1:1 i bili su na milimetar do pobjede jer Real je izjednačio na samom kraju susreta.

Naklonili se Jovićeviću

Zbog tako hrabre i oku ugodne igre, Marca je posvetila nekoliko redaka Jovićeviću. Upravo su njega proglasili čovjekom utakmice, a onda su pojasnili i zašto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jovićević je stvorio veliku momčad. Utakmice Šahtara i Reala poslužile su nam da bolje upoznamo trenera Ukrajinaca. To je Igor Jovićević, koji je kao dječak iz Hrvatske došao u Real bježeći od rata na Balkanu. Danas sjajno vodi klub iz zemlje koju također mapiraju bombe. I u tako užasnim okolnostima te usprkos tome što su mu pobjegli svi inozemni igrači te što se svakodnevno mora boriti s problemima nepoznatima njegovim kolegama, nalazi se na korak do prolaska teške skupine Lige prvaka. Šahtar igra jako dobar i lijep nogomet. U obje utakmice s Realom nijednom nije bezveze nabio loptu. Svaka mu je akcija smislena i povezana te počinje od obrane koja zna s loptom. Tako igra samo momčad koja nosi potpis velikog trenera", piše tako Marca.

Dok su se u izvještaju s utakmice također dotakli Jovićevića i konstatirali kako je stvorio herojsku ekipu koju su sekunde dijelile do pobjede nad Realom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo