BELINHO MEĐU MODRIMA / Dinamo doveo brazilsko čudo od djeteta: 'Ovakvog nogometaša još nisam vidio'

Image
Foto: Screenshot/ Pixsell.hr

Iako je po svemu sudeći riječ o izvanserijskom talentu Belinho je još uvijek jako mlad te je dug put pred njim kako bi postao kvalitetan seniorski nogometaš. Kako će se razvijati ostaje za vidjeti u narednim godinama

5.2.2023.
14:12
Screenshot/ Pixsell.hr
VOYO logo

Dinamo već godinama radi sjajan posao sa mladim igračima, kako s onima iz Hrvatske tako i sa strancima koje rano detektira i onda razvija u svojoj školi.
Najbolji su primjeri Eduardo da Silva i Dani Olmo, a prema pisanju Večernjeg lista, još je jedan supertalent spletom okolnosti stigao u Dinamovu svlačionicu.
Riječ je o 14-godišnjem Rafaelu Gomesu Cirinu kojeg skauti prepoznaju i po nadimku Belinho.

Image
LIJEPA NAŠA /

Ovo nema nitko na svijetu: Pogledajte šest najspektakularnijih hrvatskih nogometnih igrališta

Image
LIJEPA NAŠA /

Ovo nema nitko na svijetu: Pogledajte šest najspektakularnijih hrvatskih nogometnih igrališta

Dječak je jedan od najvećih svjetskih talenata svoje generacije. Iako je još pionir zapeo je za oko skautima iz cijelog svijeta no Dinamo ga je uz pomoć Andyja Bare uspio dovesti te svi u zagrebačkom klubu vjeruju da je riječ o ulovu kakav još nisu imali.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

' O Belinhu sam čuo u Španjolskoj, pričalo se o njemu po cijeloj Južnoj Americi, da je to dijete izvanserijski talent, i to po brazilskim standardima. Ne europskim, nego brazilskim. Tako sam svog brata Dennyja poslao u Rio da ga vidi na djelu i njegova reakcija čim je ugledao Belinha je bila 'Ovakvog nogometaša nikad nisam vidio'. Tad je stupio u kontakt s njegovim ocem Misaelom kako bi ga dobili u našu agenciju', ispričao je Bara za Večernji list pa nastavio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Na tome je na početku i ostalo budući da su dječakovu obitelj u to vrijeme salijetali i brojni brazilski menadžeri Nažalost, u to vrijeme Misaelova supruga već je bila teško bolesna i nakon nekoliko mjeseci borbe s teškom bolešću ona je tu bitku ipak izgubila. Misael je iznenada ostao bez supruge, njegovih četvero djece bez majke i otac im sa svojim primanjima nije mogao osigurati egzistenciju. Tada nam se bio javio, kazao nam je kako zbog tuge i želje za novim poslom i boljom zaradom želi napustiti Brazil', objasnio je Bara put i tragičan splet okolnosti koji su naposljetku doveli Belinha u Zagreb.

Iako je po svemu sudeći riječ o izvanserijskom talentu Belinho je još uvijek jako mlad te je dug put pred njim kako bi postao kvalitetan seniorski nogometaš. Kako će se razvijati ostaje za vidjeti u narednim godinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo