Težak ždrijeb / Dinamo čeka pakao u Portugalu: Benfica je u sjajnoj formi, a ima pet puta vrijedniju momčad od Modrih

Image
Foto: AP Images

Benfica tradicionalno ima velika očekivanja i za Dinamo će tridesetšesterostruki portugalski prvak biti jako težak protivnik

22.2.2019.
14:11
AP Images
VOYO logo

Zagrebački Dinamo nakon trijumfa na Maksimiru saznao je svoje protivnike u osmini finala Europske lige. Tamo će ih dočekati portugalski velikan Benfica koji izgleda kao najozbiljniji protivnik Modrih u ovom natjecanju.

Portugalci su igrali u grupnoj fazi Lige prvaka ove godine. Uspjeli su zaršiti treći na tablici u grupi u kojoj su uz njih još bili i Ajax, AEK te Bayern. Od Bayerna su gubili dvaput, a ispali su zbog poraza od Ajaxa kao izravnog konkurenta. U drugom krugu Europske lige s ukupnih 2:1 u dvije utakmice izbacili su turski Galatasaray.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pouzdan izvor za vrijednost nogometaša Transfermarkt procjenjuje Benficu kao momčad koja je pet puta vrijednija od Dinamove. Zapravo, više od pet puta (277 milijuna eura naprama 50 milijuna eura). 

Kad smo kod cijena, najskuplji Benficini igrači su braniči Ruben Dias i Alejandro Grimaldo. Dias je 21-godišnj stoper, a Grimaldo 23-godišnji lijevi bek koji se često ponaša kao vezni igrač, a nije mu strano ni zabijati pogotke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi topnik Benfice ove sezone je ipak napadač švicarske reprezentacije Haris Seferović. Dvadesetsedmogodišnjak je ove sezone zabio 18 golova, no bio je i sjajan asistent. Naime, upisao je i osam dodavanja za golove u sezoni.

U domaćem prvenstvu Benfica pokušava dostići prvoplasiranog Porta za kojim "kaskaju" samo jedan bod. I u odličnoj su formi. U prvenstvu imaju sedam pobjeda u nizu, a u svim natjecanjima pobijedili su u deset od posljednjih 12 utakmica. Benfica tradicionalno ima velika očekivanja i za Dinamo će tridesetšesterostruki portugalski prvak biti jako težak protivnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo