SPORNO IZVOĐENJE PENALA / Dilemama i analizama došao je kraj. 'Oko sokolovo' objasnilo zašto je Petković zaslužio kontroverzni crveni karton

Image
Foto: Screenshot

Dinamo je u Puli slavio s 2:0 u zaostaloj utakmici četvrtog kola Prve HNL, a susret su obilježile sporne odluke glavnog suca Duje Strukana

16.12.2021.
22:20
Screenshot
VOYO logo

Bivši sudac, a danas HRT-ov sudački ekspert i analitičar, Marijo Strahonja, komentirao je kontroverzan crveni karton koji je napadač Dinama Bruno Petković dobio u pobjedi Dinama nad Istrom.

Dinamo je u Puli slavio s 2:0 u zaostaloj utakmici četvrtog kola Prve HNL, a susret su obilježile sporne odluke glavnog suca Duje Strukana. Strahonja, inače popularno zvan "Oko sokolovo", komentirao je za HRT upravo onu najdiskutabilniju odluku s utakmice, to jest, Petkovićev drugi žuti karton koji je dobio zbog nesportskog izvođenja kaznenog udarca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nogometna pravila kažu da igrač prilikom izvođenja može fintirati pri kretnji do same lopte, ali u posljednjem koraku nema pravo. Petković nije zastao, ali je minimalno fintirao i to je bilo dovoljno da je ova nepopularna odluka bila potkrepljena pravilima igre suca Duje Strukana", rekao je Strahonja za HRT.

Image
NIJE SE PROSLAVIO /

Petković je dobio jedan od najgorih crvenih u povijesti HNL-a, jeste li vidjeli što je napravio?

Image
NIJE SE PROSLAVIO /

Petković je dobio jedan od najgorih crvenih u povijesti HNL-a, jeste li vidjeli što je napravio?

'Sudac je imao visoki kriterij'

Naglasio je Strahonja da se u tom slučaju penal ne ponavlja već se dosuđuje indirektan udarac za protivničku ekipu i da se obavezno mora opomenuti izvođač fintiranog penala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nisam siguran koliko je sudac tijekom igre to mogao samostalno primijetiti. On se pripremao za ovu utakmicu i tijekom pripreme analizirao svakog igrača pa i samog Petkovića te utvrdio da tijekom izvođenja kaznenih udaraca tijekom prvenstva dolazi do minimalnih nepravilnosti. On je zauzeo visoki kriterij, visoku strogoću u ovome i postavio visoki kriterij općenito izvođenja kaznenih udaraca koji će se ubuduće morati primjenjivati jer će ekipe očekivati stroga pravila od strane sudaca", pojasnio je Strahonja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo