DILEMA OKO GENIJALNOG VATRENOG: / Što nakon 'sezone koju bi trebalo fotografirati i uokviriti da ju cijeli svijet vidi'?

Image
Foto: AFP

S jedne strane njegov ostanak kočit će razvoj mladih igrača, s druge je teško ignorirati ono što on Barceloni donosi

5.3.2019.
11:59
AFP
VOYO logo

Svakodnevna tema španjolskih medija postao je hrvatski veznjak Barcelone Ivan Rakitić, pa se tako i Sport u novom tekstu bavi pitanjem o kojem se sigurno raspravlja u klubu.

Uz zaključak da hrvatski reprezentativac igra sezonu koju bi trebalo fotografirati i uokviriti da ju cijeli svijet vidi' i podsjećanje na njegovo 'senzacionalno izdanje na El Clasicu' dolazi se do pitanja o njegovoj budućnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Valverde ga voli

Dodaje se tako da je još prije svega nekoliko mjeseci Rakitić trebao biti igrač koji će pomoći uravnotežiti klupsku blagajnu dobrano ispražnjenu kupnjom Frenkieja de Jonga, ali i da sad ta odluka i nije baš tako laka.

'Stvorilo je to dilemu u klubu', navodi se i podsjeća da je De Jong plaćen 80 milijuna eura i da bi za 31-godišnjeg hrvatskog veznjaka, za kojeg interes pokazuju mnogi europski klubovi, moglo u blagajnu biti stavljeno između 60 i 70 milijuna eura. Navodi se i to da je PSG u ljetnim mjesecima prošle godine nudio 90 milijuna eura, ali i da je interes nestao nakon što je trener Barcelone Ernesto Valverde rekao da želi Rakitićev ostanak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AFP

Luka Modrić i Ivan Rakitić tijekom El Clasica

Razlog tome je taj što je Rakitić igrač koji ostaje u iza svjetla reflektora, nije tip igrača čije ime ulazi u naslove i ne osvaja nagrade za igrača utakmice, ali je 'njegov doprinos od vitalnog značaja' i on je taj 'koji pomaže da zvijezde sjaje'.

Ponuda će sigurno biti

Sport ga naziva 'plavokosim maestrom' i ističe njegovu igru u dva smjera, a onda i podsjeća da ima valjan ugovor do 2021. i da se zbog te činjenice 'odluka mora donijeti'. 'Ostane li u klubu, a to je ono što Valverde i većina kluba želi, tražit će povišicu plaće... Inter i PSG bit će u mogućnosti ponuditi više od Barce, Mourinho je također veliki fan igrača kojeg smatra podcijenjenim...'

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S jedne strane Rakitićeve igre mogle bi stajati na putu razvoja mladih Barceloninih igrača, a tržnišna mu je vrijednost takva da bi klub na njegovoj prodaji mogao dobro zaraditi. Razlozi su to za njegovu prodaju, navodi se. S druge strane, Valverdeov čovjek od povjerenja 'igra sezonu za fotografirati, uokviriti i pokazati svijetu'...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo