Ma nije moguce: Guardiola oduzima Mandzukicu naslov prvog strijelca?

Osim sto ce se dijeliti mjesta u Europi i voditi borba za poziciju koja donosi razigravanje za ostanak, u posljednjem kolu Bundeslige ce biti odluceno i tko ce ponijeti naslov najboljeg strijelca.

8.5.2014.
13:50
VOYO logo

Uoci zavrsne runde, prvo mjesto s 18 pogodaka dijele nas Mario Mandzukic (Bayern) i Poljak Robert Lewandowski (Borussia Dortmund). Njihova je utrka tim zanimljivija kad se uzme u obzir da ce Lewandowski od iduce sezone biti clan Bayerna i borit ce se s Mandzukicem za mjesto u napadu, dakako ako nas napadac prije toga ne odluci napustiti klub.

Njemacki Die Welt u cetvrtak postavlja pitanje hoce li Pep Guardiola donijeti ili oduzeti Mandzukicu naslov najboljeg strijelca. Pitanje je, naravno, hoce li Bayernov trener uopce u zadnjem kolu pruziti priliku za igru hrvatskom nogometasu buduci da protiv Werdera i HSV-a nije dobio ni minutu. Protiv Stuttgarta bi, pise Die Welt, mozda ipak mogao jer se ocekuje da ce Guardiola uigravati momcad za finale Njemackog kupa protiv Dortmundana. Ali s obzirom na Guardiolino dosadasnje toplo-hladno ponasanje, sve su opcije otvorene, pa cak i ta da napadacu koji ga je toliko puta spasio ove sezone uskrati priliku za osvajanje naslova najboljeg strijelca lige.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//www.youtube.com/embed/YOZPMeSRvQY

Iako je tesko usporedivati ucinak igraca razlicitih klubova, Die Welt ipak navodi da je Mandzukic ove sezone 20 puta startao u utakmicama Bundeslige, a Lewandowski deset puta vise. Moglo bi se iz toga zakljuciti da je nas napadac ipak efikasniji jer je u prosjeku zabijao svakih 108 minuta, a Poljak svakih 150.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U svakom slucaju, zanimljivo je spomenuti da je svaki put dosad najmanje 17 golova bilo potrebno za naslov najboljeg strijelca Bundeslige. Posljednji su put dvojica igraca podijelikla prvo mjesto u sezoni 2002/03 kada su po 21 pogodak postigli Thomas Christiansen (Bochum) i Giovane Elber (Bayern).

Ne treba, medutim, zaboraviti da u ovom trenutku trojica igraca imaju po 16 postignutih golova tako da i oni mogu do prvog mjesta ljestvice strijelaca. Radi se o Adrianu Ramosu (Hertha), Josipu Drmicu (Nurnberg) i Marcu Reusu (Borussia Dortmund).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo