VIDEO: / Ovo je najbolji golgeter 21. stoljeća!

Institut za nogometnu povijest i statistiku (IFFHS) iz Kölna u utorak je objavio ljestvicu najboljih strijelaca u međunarodnim nogometnim natjecanjima u prošlih 11.5 godina, od 2001.

10.7.2012.
16:58
VOYO logo

Didier Drogba jedini je od svih nogometaša došao do troznamenkastog broja golova zabivši ih okruglo stotinu, od čega 55 u službenim utakmicama Obale Bjelokosti, odnosno 45 u nastupima za Olympique Marseille odnosno (većinom) Chelsea. U obzir se pri izračunu uzimaju golovi postignuti za nacionalnu momčad u međunarodnim natjecanjima (sve natjecateljske utakmice A-reprezentacije te nastupi na olimpijskim turnirima), kao i pogoci postignuti za klubove u međunarodnim kontinentalnim natjecanjima (UEFA, CONMEBOL, CONCACAF, AFC, CAF i OFC), na FIFA-inim svjetskim klupskim prvenstvima ili u kontinentalnim dvobojima Superkupa.

http://www.youtube.com/embed/etKJm7i0K6I Na drugom je mjestu Miroslav Klose s 90 pogodaka (64 za reprezentaciju, 26 za klub), a na trećem Ruud van Nistelrooy s 87 (34+53). Ispred nadirućeg Lionela Messija, koji je s 15 pogodaka odnio pobjedu kad je sezona 2011/12 u pitanju, te se time probio na visoko šesto mjesto ukupnog poretka s 84 gola, još su uvijek Thierry Henry na četvrtom (87) i Samuel Eto'o na petom mjestu (85). Cristiano Ronaldo trenutačno je na devetom mjestu sa 78 pogodaka. Na popisu stotinu najboljih strijelaca 21. stoljeća nalaze se i tri Hrvata. Ivica Olićdijeli 80. mjesto s Karimom Benzemom (41 gol), Eduardo da Silva je 88. s 39 pogodaka, dok je Mladen Petrić 99. s 38 uspješnih realizacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo