VIDEO: / Maestralni Olić ušao s klupe i postao junak dana

Nogometaši Wolfsburga teškom su mukom izborili plasman u četvrtfinale DFB-Pokala i to zaslugom 'džokera' s klupe, hrvatskog reprezentativca Ivice Olića.

4.12.2013.
21:30
VOYO logo

U osmini finala protiv drugoligaša Ingolstadta Vukovi su slavili 2:1 golom Olića iz 89. minute.

Olić je iskoristio pogrešku Ingolstadtovog vratara Özcana, koji nije uspio ukrotiti snažni udarac Ivana Perišića, te je loptu poslao u mrežu. Bio mu je to sedmi ovosezonski gol za Wolfsburg i prvi u DFB-Pokalu. Šest prethodnih je zabio u Bundesligi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Olić je inače u igru ušao u 61. minuti, a Perišić, koji se vodi kao asistent kod pobjedničkog pogotka, početkom drugog poluvremena.

Ingolstadt je vodio još od 17. minute i gola Francisca Da Silve Caiubyja, a na 1:1 na Volkswagen-Areni je izjednačio Naldo u 67. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//www.youtube.com/embed/j6TyCe6S2Pg

Nogometaši Bayerna rutinski su s 2:0 savladali Augsburg u gostima u osmini finala njemačkog DFB-Pokala u kojem brane naslov. Golove za bavarskog velikana postigli su Arjen Robben i Thomas Müller, po jedan u svakome poluvremenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski reprezentativac Mario Mandžukić bio je asistent Robbenu kod prvog pogotka u četvrtoj minuti. Bila je to zapravo i prva Bayernova akcija u utakmici. Rafinha je lijepo proigrao Mandžukića, koji je potom nesebično pronašao Robbena. Nizozemac nije uspio iz prve savladati Augsburgovog vratara Hitza, ali je iz ponovljenog pokušaja ugurao loptu iza crte.

Konačnih 2:0 u 78. minuti postavio je Thomas Müller glavom na dodavanje Jeromea Boatenga. Mandžukić je u susretu odigrao svih 90 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U posljednjoj utakmici dana Eintracht Frankfurt savladao je drugoligaša Sandhausena 4-2, a hrvatski napadač Srđan Lakić za pobjedničku momčad ušao je kao taktička zamjena u četvrtoj minuti sudačke nadoknade umjesto trostrukog strijelca Joselua.

DFB-Pokal, osmina finala:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Augsburg - Bayern 0:2 (Robben 4, Müller 78)

Eintracht Frankfurt - Sandhausen 4:2 (Joselu 19, 49, 90+2, Kadlec 72 / Rode 64-ag, Tüting 66)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Freiburg - Bayer 1:2 (Ginter 19 / Kruse 1, Can 77)

Wolfsburg - Ingolstadt 2:1 (Naldo 66, Olić 89 / Da Silva 17)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo