Genij otkrio zašto je vrijeđao Hrvata usred Zagreba

Predsjednik crnogorskog nogometnog saveza Dejan Savičević, zvani Genij, dao je veliki intervju za srpski Mozzart, u kojem se prisjetio i jednog od svojih lošijih izdanja u karijeri.

19.3.2013.
9:43
VOYO logo

Okršaj se dogodio ispred hotela Sheraton, gdje su jugoslavenski reprezentativci čekali utakmicu s Hrvatskom, i to za vrijeme dok je Savičević davao izjavu jednoj televiziji pred hotelom.

"Nije bitno što sam sve rekao Hrvatu usred Zagreba. Rekao bih isto bilo kome i bilo gdje u sličnoj situaciji. Ne može vas netko iz čista mira i bez razloga vrijeđati! Još se na snimci ne čuje što je sve govorio: ubojice, zločinci, četnici... Bar da je bio neka sila od čovjeka, nego neki jado od metar i 60! Na stranu to. Ako je 1999. ipak sve prošlo bez incidenata, vjerujem da će i sada. Tada je bilo odvratno što se tiče kompletne atmosfere oko utakmice. Od aerodroma na svakih 200 metara stajao je vojnik ili policajac s kalašnjikovom, bili smo blindirani. Ispred hotela nisi mogao šetati dalje od 50 metara, agenata i policije bilo je na svakom katu. Bezveze se čovjek osjeća u takvoj situaciji. Vjerojatno će i sada biti slično."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Savičević je prokomentirao i ponašanje izbornika reprezentacija.

"Iskreno, nisam mislio da će biti treneri, ni Mihajlović ni Štimac. Miha je kao igrač bio tvrdoglav, ali veliki radnik na terenu. Imao je, doduše, neke svoje mušice na skoro svakoj utakmici, na poluvremenu, treninzima... Dosta nervoze je nosio. Zbog toga sam mislio da neće u trenerski posao."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dejo smatra da je Srbija pogriješila s nekim igračima...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Uvijek sam slab na ljevonoge igrače, zapazio sam Tadića. A i Nastasić je bolji od Subotića, čudovište od igrača. S druge strane, mislim da je Srbija malo učinila na diplomatskom planu što se tiče Vidića. Nije mu trebalo dopustiti da ode iz reprezentacije tek tako s 30 godina. Da on kaže meni je teško, meni ovo, meni ono... To je malo smiješna priča i tu je Srbija pogriješila što nije preko medija napravila veći pritisak. Što nije odlučio ne igrati za reprezentaciju kad sam ga ja stavio s 20 godina?! Tada mu je ona bila potrebna, da igra, da bi se prodao i da bi uzeo novac. Sada kad se napunio para... Još je na mjestu na kojem se najmanje trči, gdje se igrači najmanje troše. Pa Stanković još igra, a cijeli život igra veznog, trči gore dolje non-stop, skoro dvaput više od Vidića."

Najbolje igrače Hrvatske usporedio je s legendama iz svog vremena...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mandžukić i Modrić vrlo su kvalitetni, ali moraju još puno toga ostvariti da postanu klasa Šukera i Bobana. Za Luku čak i nisam bio siguran da će postati velik igrač. Eto, ovih me dana demantirao..."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo