OVO JE NOGOMET / Debakl Tudorovog Marseillea u Kupu: Izbacili su moćni PSG pa sramotno ispali od drugoligaša

Image
Foto: profimedia.hr

Zanimljivo, Annecy je u prijašnja dva susreta također slavio nakon izvođenja kaznenih udaraca. Polufinale su još izborili Nantes, Toulouse i Lyon

2.3.2023.
8:22
profimedia.hr
VOYO logo

Nogometaši drugoligaša Annecyja priredili su veliko iznenađenje nakon što su u četvrtfinalu francuskog Kupa na stadionu Velodrome pred 64 tisuća gledatelja pobijedili Marseille, kojeg vodi hrvatski trener Igor Tudor, sa 7-6 boljim izvođenjem jedanaesteraca.

Image
BRUTALNO ISKREN /

Bivši igrač Hajduka: 'Tudor vam je bio panj, a sad vrijeđate i Leku! Istina je da...'

Image
BRUTALNO ISKREN /

Bivši igrač Hajduka: 'Tudor vam je bio panj, a sad vrijeđate i Leku! Istina je da...'

Desetoplasirana momčad Ligue 2 je bila bliža pobjedi i unutar 90 minuta, no OM je izjednačio na 2-2 u šestoj minuti sudačke nadoknade. Nakon što je u osmini finala izbacio moćni PSG, Marseille je bio jedan od glavnih kandidata za osvajanje Kupa kojeg na Velodromeu čekaju od 1989. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada ih je pomazio ždrijeb spojivši ih u četvrtfinalu s Annecyjem i to na domaćem terenu, očekivala se lagana pobjeda Tudorove momčadi. OM je odlično krenuo. Domaćin je poveo u 29. minuti golom Jordana Veretouta.

Gosti su uspjeli izjednačiti u 53. minuti pogotkom Moisea Diona koji je lijepo pogodio s ruba kaznenog prostora. Samo šest minuta kasnije Kevin Mouanga je šokirao Velodrome pogodivši glavom nakon ubačaja iz kornera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nisu iskoristili kazneni udarac

Tudorova momčad je u nastavku susreta jurila po izjednačenje, no nikako nije uspjela probiti gostujuću obranu. Prilika se pružila u 85. minuti kada je OM dobio kazneni udarac. Kevin Testud je igrao rukom, a sudac Benoit Bastien nakon asistencije VAR-a pokazao na bijelu točku.

Pucao je Alexis Sanchez, ali je Thomas Callens obranio njegov udarac. Kada se već činilo kako će gosti ipak slaviti, Francois Regis Mughe je u šestoj minuti nadoknade zabio za 2-2 gurnuvši susret u lutriju jedanaesteraca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedanaesterci su loše krenuli za goste, Pau Lopez je obranio prvi udarac Ahmeda Kashija. Uzvratio je Callens obranivši u trećoj seriji udaraca Tavaresa. U nastavku su igrači obje momčadi bili precizni, a odluka je pala u osmoj seriji.

Francois Lajugie je doveo Annecy u vodstvo 7-6, a Leonardo Balerdi je promašio gol za veliko slavlje i povijesni uspjeh Annecyja. Zanimljivo, Annecy je u osmini finala protiv FC Parisa, te u 16-ini finala protiv Belforta slavio nakon izvođenja kaznenih udaraca. Polufinale su još izborili Nantes, Toulouse i Lyon.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo