Nogometni skandal u znaku TBF-a: Suker opet udario!

15.5.2014.
10:05
VOYO logo

Tako se Jovanovic osvrnuo prije sjednice Vlade na gaf prilikom dodjele "Rabuzinova sunca" nogometasima Rijeke na kojoj mu je navodno po nalogu "velikog" sefa HNS - a zabranjena predaja trofeja pobjednicima Hrvatskog nogometnog kupa.

"Znate onu pjesmu TBF-a: 'Nista mi nece ovi dan pokvarit'. Rijecka vecer, koja je bila praznik nogometa i izvan hrvatskih okvira, je nesto sto cu pamtiti cijeli zivot, i kao sto kaze TBF, nista mi nece taj dan pokvariti, nikakvi crnjaci, ruzne stvari, a pogotovo sitne duse malih ljudi koji ne razumiju kako protokol treba funkcionirati", izjavio je Jovanovic.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema pisanju Sportskih novosti do burne reakcije i navedene izjave Davora Sukera je doslo zbog skandala (neodigranog finala Kupa juniora izmedu Splita i Hajduka) koji se dogodio uoci druge utakmice finala Kupa Hrvatske izmedu Rijeke i Dinama (2:0).

Svjedoci navode kako je Suker, stojeci u kaficu medu masom ljudi, vidio Peru Skansija, pomocnika za sport ministra Jovanovica, i pozurio mu u susret u namjeri da ga presretne da mu nesto objasni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema rijecima svjedoka koji su se tamo zatekli Suker se, navodno, Skansiju obratio i kazao mu da Jovanovic ne moze predati pokal.

Skansi je na to, navodno, samo slegnuo ramenima te se zaputio prema ministru prenijevsi mu Sukerove rijeci. Ministar Jovanovic na utakmici je bio posebni izaslanik predsjednika Josipovica. Naime, HNS je zamolio Josipovica da uruci pokal, no kako je on na putu u Americi, zamolio je Jovanovica da mu bude izaslanik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pozvao sam predsjednika Republike Hrvatske, dr. sc. Ivu Josipovica na finale Hrvatskog kupa kako bi kao pokrovitelj natjecanja predao pehar pobjedniku. Bio bih najsretniji da je Predsjednik osobno to ucinio, no zbog medunarodnih obaveza nije mogao sudjelovati na zavrsnoj utakmici.

Kao predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza donio sam odluku, u okviru nogometnog protokola o kojem odlucuje HNS, kako izaslanik Predsjednika, ministar znanosti, obrazovanja i sporta, g. Zeljko Jovanovic, ne moze sudjelovati u ceremoniji dodjele pehara i medalja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza, g. Davor Suker, ovim putem reagira na dogadaje povezane s finalom Hrvatskog nogometnog kupa.

Doprinos g. Jovanovica hrvatskom nogometu proteklih godina iskljucivo se manifestirao negativnim stavom prema Hrvatskom nogometnom savezu, nogometnim duznosnicima i hrvatskom nogometu opcenito sto ga cini neprimjerenom osobom da na prazniku hrvatskog nogometa, finalu Hrvatskog nogometnog kupa, sudjeluje u svecanosti dodjele pehara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S ciljem dodatne depolitizacije Hrvatskog kupa, od iduce godine iskoristit cemo komercijalne mogucnosti takvog natjecanja, a pehar ce dodijeliti predsjednik uprave tvrtke koja ce biti ponosna sto sudjeluje u hrvatskom nogometu.

Ovim putem bih jos jednom pohvalio navijace Rijeke na sjajnoj atmosferi na Kantridi. Cestitam NK Rijeci na osvajanju Kupa i GNK Dinamu na osvajanju Prvenstva, a sve dobronamjerne navijace i medije pozivam da svoju paznju skrenu na nogometne terene i ignoriraju pokusaje politizacije hrvatskog nogometa."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo