'BBB-i i Torcida su na razini Srbije'

Hrvatski klupski nogomet dozivio je pravu sramotu. Najveci hrvatsku derbi izmedu Dinama i Hajduka na Maksimiru prekinut je u 85.

17.5.2014.
18:28
VOYO logo

"Zbog ksenofobnog i homofobnog skandiranja navijacke skupine Torcida, utakmica je prekinuta u 85. minuti. Nakon opetovanih upozorenja sluzbenog spikera i onih naputaka od tri koraka o prekidu utakmice zbog negativnog ponasanja, sudac je oznacio kraj. Primarno zbog Torcide s juga, a nakon drugog prekida utakmice koji je trajao 14 minuta prikljucili su im se i Bad Blue Boysi s istocne tribine. I ubuduce ce se postupati na ovakav nacin, necemo dopustiti da dobronamjerni navijaci koji su u vecini dolaze u situaciju koja ih ugrozava" rekao je nakon utakmice delegat Ante Vucemilovic, te nadodao:

"Budite uvjereni da cemo sljedece sezone maksimalno osigurati sve dobronamjerna navijace. Ovo je jos jedna opomena, nadamo se da cemo iz ove danasnje odluke izvuci pouke u smislu ponasanja za sljedecu natjecateljsku sezonu. Vjerujem da cemo do kraja ispostivati odluke i upute HNS-a kad je u pitanju pravilnik o sigurnosti odluke Izvrsnog odbora. Ovakvim navijacima nije mjesto na tribinama, prema njima imamo nultu toleranciju, i dalje cemo se tako ponasati prema takvim izgredima."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utakmica ce biti registrirana rezultatom 1:0 za Dinamo.

"Najvjerojatnije ce se registrirati postignutim rezultatom, dakle 1:0 za Dinamo, s obzirom na to da je proslo 80 posto utakmice. Moram kazati da smo iznimno zadovoljni postupanjem svih ostalih sluzbi, poglavito policije", zakljucio je Vucemilovic, prenose Sportske novosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oglasio se i predsjednik HNS-a Davor Suker.

"Treba nam manje pljuvacke masinerije. Dok sam ja u HNS-u, radit ce se kao u Spanjolskoj, Engleskoj i Njemackoj. Treba se zapitati zasto smo 1998. imali najbolje navijace, a sada su na razini Srbije, Bugarske i Turske", ispalio je Suker.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odgovor je dobio od Hajdukovog predsjednika Marina Babica:

"Mislim da nije u redu da se zbog verbalnog delikta ukidaju utakmice. Takvu smijesnu odredbu treba ukinuti. Nas ce sigurno kazniti jer to uvijek rade. Nego, zasto nije bilo prekinuto finale Kupa na Kantridi? Bilo je tu elemenata za prekid", upitao je Brbic.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo - Hajduk 1:0 Rijeka - Slaven 2:0 Zadar - Istra 1:0 Osijek - H.Dragovoljac 1:1 Split - Lokomotiva 1:1

Ljestvica:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1.Dinamo 81 2.Rijeka 73 3.Hajduk 62 4.RNK Split 52 5.Lokomotiva 52 6.Istra 44 7.Zadar 35 8.Osijek 33 9.Slaven B. 32 10.H. Dragovoljac 32

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo