DARIJO SRNA OGORČEN / 'Ako i to uništimo, nismo više zaslužili udisati hrvatski zrak!'

Darijo Srna nogometna je ikona u dalekoj Ukrajini, a rat koji se već više od godinu dana vodi u toj nekad mirnoj zemlji, ostavio je traga i na kapetanu hrvatske nogometne reprezentacije.

25.3.2015.
9:11
VOYO logo

Kapetan Hrvatske i Šahtara progovorio je u razgovoru za Sportske novosti o stanju u Donjecku, ali i o predstojećem dvoboju s Norveškom, koji naše reprezentativce očekuje ove subote.

Srna i obitelj preselili su u Kijev, a sve do Donbass Arene odjeknula je njegova izjava : 'Kada rat završi, vratit ću se u Donjeck, kleknuti i poljubiti cestu...'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Govorio sam iz srca, nije to marketinški trik, Donjeck je važno mjesto u mom životu. Ovaj klub me toliko zadužio da moram biti uz njega. Jedino što čekamo je mirno nebo nad Donbasom", kaže Srna i opisuje kakvo je stanje u poslovnom carstvu bogatog vlasnika kluba Rinata Ahmetova, koji je navodno izgubio 10 milijardi dolara zbog rata u zemlji.

"Teško mu je što nije blizu momčadi, ali je stalno na telefonskoj liniji. On se javno ne pojavljuje na utakmicama, prvi njegov nastup očekuje se kad se vratimo u Donbas Arenu. Zapošljava 350.000 ljudi, nitko nije dobio otkaz, nikome nije kasnila plaća. A 150.000 radnika živi u ratnoj zoni".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kapetan Vatrenih progovorio je i o predstojećoj utakmici u kvalifikacijama za EURO 2016, možda i ključnom okršaju protiv Norveške.

"Svaka je ključna! Jedina svijetla hrvatska točka je reprezentacija, to se ne smije dirati, ako i to uništimo, nismo više zaslužili udisati hrvatski zrak. Navijači moraju biti sretni da se imaju s kim identificirati, iza koga se svrstati...", rekao je Srna i u svom stilu prokomentirao priče da bi Vatreni na prvenstvu u Francuskoj sljedeće godine možda mogli i otići do kraja, s obzirom na snagu momčadi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Hrvatima nikad dosta. Mala smo država pa smo, za razliku od Srbije, stalno na završnim turnirima. Ali, ni to nas više ne zadovoljava".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo